Tietoturva

Salainen palvelu tutkii republikaanien henkilötietojen julkaisua

Julkaistu:

Tuhansien republikaanien puoluekokouksen osanottajien henkilötietoja ilmestyi verkkoon. Yhdysvaltain salainen palvelu tutkii Independent Media Centerin sivulle ilmestyneitä tietoja.
(Washington) Independent Media Centerin, Indymedian, nimissä oleville verkkosivuille on ilmestynyt useita listoja republikaanien puoluekokoukseen osallistuvista henkilöistä. Laajimmassa listassa on parituhatta nimeä. Eräät listat kertovat selvästi, etteivät kokousosanottajat ole tervetulleita New Yorkiin.

Listat sisältävät nimiä, kotiosoitteita, sähköpostiosoitteita sekä hotellien nimiä, joissa kokousosanottajat yöpyvät.

Indymedia on kollektiivisesti ylläpidetty sivusto, jossa kuka tahansa voi julkaista viestinsä paljastamatta nimeään.

Oikeudellisesti Indymediaa puolustaa kansalaisoikeusjärjestö ACLU. Järjestö huomauttaa, että on tarpeetonta aloittaa tutkimukset, koska listoilla on julkista tietoa julkisuudenhenkilöistä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

ACLU luovutti salaiselle palvelulle Indymedian sivujen ylläpitäjien nimet, mutta muistutti, ettei ylläpitäjillä ole tekemistä julkiastujen listojen kanssa.

Salainen palvelu myöntää tutkivansa asiaa, muttei kommentoi enempää. Lainvalvojat ovat kiinnostuneita asiasta todennäköisesti siksi, että he pelkäävät väkivaltaa osanottajia kohtaan ja myös esimerkiksi henkilöllisyysvarkauksia.

Kommentit

    Näytä lisää