Lottohuijauksia levitetään Suomeen

Sisäasiainministeriö kehottaa suomalaisia jättämään vastaamatta sähköpostissa saapuviin ilmoituksiin lottovoitoista. Ministeriön mukaan suomalaisiin sähköpostiosoitteisiin on tullut viime aikoina lottopoteista kertovia viestejä useista maista.

4.8.2004 12:35

Sisäasiainministeriön mukaan viesteissä kerrotaan, että kyseisen postin vastaanottaja on voittanut lotto- tai muissa peleissä huomattavia summia rahaa.

Voiton saaneita henkilöitä kehotetaan ottamaan yhteyttä viestissä mainittuun osoitteeseen ja maksamaan jopa yli 10 000 euroa voiton siirtämiseksi tai maksamiseksi.

Sisäasiainministeriön arpajaishallinto kehottaa ihmisiä olemaan antamatta omia pankkitili- tai luottokorttitietojaan viesteissä mainituille yhteyshenkilöille.

- Mitä ilmeisemmin kyseessä ei ole laillisesti toimeenpantu rahapeli, vaan aiemmin liikkeellä olleisiin "nigerialaiskirjeisiin" rinnastettavissa oleva huijausyritys, arpajaishallinto varoittelee.

Rahapelejä saa Suomessa toimeenpanna vain rahapeliyhteisö, joka on saanut valtioneuvostolta rahapeliluvan, jonka haltijoita suomessa ovat Veikkaus, Fintoto ja Raha-automaattiyhdistys.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?