Tietoturva

Kansainvälinen poliisi valvomaan keskusteluryhmiä

Julkaistu:

Britannian poliisi on keräämässä muiden maiden poliiseja julkiseen pedofilian kitkemishankkeeseen. Suunnitelman mukaan Britannian , Australian, Kanadan ja Yhdysvaltain viranomaiset valvoisivat keskustelyryhmiä vuorokauden ympäri. Valvonta rajoitettaisiin ainoastaan keskusteluryhmiin.
Suunnitelma tuli hiljattain esiin Internetistä vastaavien viranomaisten kokouksessa Lontoossa. Sen perusidea on tuoda valvonta julkiseksi, kun se tähän asti on ollut salaista. Poliisi voisi ilmaista läsnäolonsa esimerkiksi ruutuun aukeavalla ikkunalla.

Keskusteluryhmien valvonnalla estettäisiin pedofiilien ja nuorten sopiminen tapaamisesta verkossa. Esimerkiksi katuosoitteen kysyminen keskustelupalstalla voisi herättää poliisin kiinnostuksen.

Asiaa suunnittelevat viranomaiset eivät kuitenkaan paljastaneet aiottua miehitystä tai aloitusajankohtaa. Tarkoitus on kuitenkin toimia usealla aikavyöhykkeellä ja kellon ympäri.

Selvää on, ettei valvonta riitä kattamaan kaikkia miljoonia verkon keskusteluryhmiä. Läsnäololla poliisi haluaisi kuitenkin muistuttaa kiinnijäämisen riskistä.

Kommentit

    Näytä lisää