FBI tutkii 50 roskapostittajan toimia

FBI:n edustaja kertoi Yhdysvaltain senaatille torstaina viraston tutkivan 50 roskapostimainostajan toimintaa. Toistaiseksi vuoden alussa voimaanastunut Can-Spam-laki ei ole poikinut yhtään rikossyytettä.

21.5.2004 12:46

FBI:n verkkorikososaston apulaisjohtajan Jane Monroen mukaan FBI identifioinut noin 100 roskapostittajaa ja näistä 50 pahinta joutuu nyt tarkempaan syyniin, News.com kertoo. Monroe ei osannut sanoa tarkempaa aikataulua mahdollisten syytteiden nostamiselle.

- Tapauksia saatetaan tutkia tietokonemurtoina tai verkkopetoksina, jotka rikkovat useita liittovaltion ja osavaltioiden lakeja sekä myös tuoretta Can-Spam-lakia, Monroe kertoi Senaatin kauppakomitealle.

Toistaiseksi yhtään rikossyytettä ei uuden roskapostilain nojalla ole nostettu. Siviilipuolella America Online, EarthLink, Microsoft ja Yahoo ovat haastaneet oikeuteen satoja spammaajia, joiden yhtiöt väittävät toimineen Can-Spam-lain vastaisesti.

Senaatin kauppakomitea järjesti torstaina kuulemisen, jossa selvitettiin tammikuun alussa voimaantulleen roskapostilain vaikutuksia. Komitean puheenjohtajan mukaan roskapostin määrä on jatkanut kasvuaan vuodenvaihteen jälkeenkin. Hän sanoi spammin muodostavan arvioiden mukaan jo 64 - 83 prosenttia internetin sähköpostiliikenteestä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?