IBM suojaa pk-yrityksiä spammilta ja viruksilta

IBM julkistaa keskiviikkona pk-yrtyksille tarkoitetun hallinointipalvelun, johon kuuluu viruksien ja roskapostin torjunta. Analyytikon mukaan tietotekniikkajätti siirtyy pk-palvelujen markkinoille sangen aggressiivisella hinnoittelulla.

21.4.2004 11:48

Palvelu perustuu IBM:n Desktop Management Suite -pakettiin, Cnet News.com kertoo. Keskuspalvelimella toimivien ohjelmistojen avulla IBM pystyy valvomaan ja ylläpitämään asiakkaiden pc-ympäristöjä. Pakettiin kuuluu myös virustorjunta ja roskapostisuodatus sekä päivitysten hallinta.

IBM on tarjonnut perinteisesti hallinnointipalveluaan vain suurille yrityksille. Reutersin mukaan yhtiö julkistaa keskiviikkona vastaavan palvelun 100 - 1000 hengen yrityksille. Lähtöhinta on 40 dollaria kuukaudessa käyttäjää kohden.

Burton Groupin analyytikko Fred Cohen totesi, että IBM:n hinnoittelu vaikutta aggressiiviselta ja että yhtiö on ensimmäinen iso toimija, joka laajentaa keskikokoisten yritysten markkinoille virustorjunnan ja roskapostisuodatuksen sisältävällä hallinnointipalvelullaan, Cnet News.com kertoo.

Cohen sanoi myös uutispalvelulle, että suuremmat yhtiöt ovat yleisesti välttelleet vaikeana pidettyä pienempien yritysten segmenttiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?