80% pk-yrityksistä kokee roskapostiongelmia

80 prosenttia pk-yrityksistä sanoo, että roskapostitulva on heikentänyt työntekijöiden tuottavuutta. Tähän mennessä kuitenkin vain 28 % oli ottanut käyttöönsä roskapostin estoon tarkoitettuja apuvälineitä.

20.4.2004 11:30

80 prosenttia pk-yrityksistä sanoo, että roskapostitulva on heikentänyt työntekijöiden tuottavuutta. Tähän mennessä kuitenkin vain 28 % oli ottanut käyttöönsä roskapostin estoon tarkoitettuja apuvälineitä.

Luvut ovat peräisin Oy Surfin Ab:n tekemästä Sophos internet-kyselystä, johon vastasi 3700 henkeä pienistä ja keskisuurista yrityksistä, jotka ratkaisuja helposti hallittavia ratkaisuja. - Meneillään olevan roskapostitusongelmat, kuten myös tuhoisat virukset, madot, ketjukirjeet ja dos-hyökkäykset, pakottavat yritykset aktiiviseen sähköpostihygieniaan tehokkaalla suojalla sekä työasemissa, mutta myös jokaisella tasolla verkossa, tulkitsee tietoturva-asiantuntija Tuomo Liimatainen tutkimustuloksia. - Pienillä yrityksillä on harvoin omaa it-osastoa ja aika on käytettävä mahdollisimman tarkkaan liiketoiminnan pyörittämiseen, mieluummin kuin huolehtimiseen viruksista sekä roskapostista, Liimatainen sanoo. Hänen mukaansa automaattiset päivitykset ovat tärkeitä. Suodattamalla MS Exchangessa tai Windows smtp -yhdyskäytävässä, voivat loppukäyttäjät sekä ylläpitäjät minimoida epämieluisten sähköpostien käsittelyn. Myös verkko toimii tehokkaammin kun resursseja ei tarvita ylimääräisen liikenteen käsittelyyn. - Koska useat viruksista leviävät myös muuten kuin sähköpostin välityksellä, tarvitsevat pienet yritykset suojan myös työasemiin ja palvelimiin. Tällaisia leviämistapoja ovat muun muassa. verkkojaot, internet sekä langattomat verkot, Liimatainen sanoo. Yritysten virus- ja roskapostin torjuntaohjelmistoja kehittävä Sophos julkaisi tiistaina tutkimuksen perusteella viimeistellyt pienille ja keskisuurille yrityksille tarkoitetut ratkaisunsa. Alle 100 henkilön yrityksille suunnatut ratkaisut on tarkoitettu kohtaamaan nykyiset tiukentuneet tietoturvatarpeet. Koska resurssit ovat pk-yrityksissä rajalliset, on tuotteiden helppokäyttöisyyteen, asennukseen sekä päivityksiin kiinnitetty erityistä huomiota.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?