Nigerialaismiehelle vankeutta nigerialaiskirjeistä

Irlannissa asuva nigerialaismies on tuomittu vanheuteen osallisuudesta nigerialaiskirjeinä tunnetuihin sähköpostihuijauksiin. Brittituomari passitti miehen 20 kuukaudeksi vankilaan ja suositti maastakarkoitusta.

5.4.2004 12:06

Syyttäjien mukaan 33-vuotiaalta Peter Okoegualelta löydettiin pidätyksen yhteydessä levykkeitä, jotka sisälsivät osoitetietojen keräämisessä käytetyn ohjelman ja tuhansia ihmisten ja yritysten yhteystietoja, BBC kertoo.

Viranomaiset tavoittivat osoitteiden perusteella 11 huijauksen uhria. Syytäjät kertoivat muun muassa yhdysvaltalaisen eläkeellä olevan liikemiehen menettäneen 46 500 dollaria vastattuaan sähköpostilla saapuneeseen "avunpyyntöön".

Okoeguale kertoi alunperin olleensa ainoastaan toimittamassa levykettä eteenpäin, mutta myönsi myöhemmin syytekohdat oikeiksi.

Irlannissa vaimonsa ja poikansa kanssa asuvan Okoegualen oikeusjuttu käsiteltiin walesilaisessa tuomioistuimessa. Okoeguale tuomittiin 20 kuukauden vankeusrangaistukseen petoksista. Lisäksi walesilaistuomari suositti päätöksessään miehen karkoitusta maasta, BBC kertoo.

Nigerialaiskirjeistä on liikkeellä lukuisia eri versioita. Viesteissä luvataan suuria palkkioita, mikäli vastaanottaja auttaa lähettäjää tai ryhtyy tämän kanssa liiketoimiin. Huijaus on lähes kaksikymmentä vuotta vanha. Alunperin yhteydenotot tehtiin kirjeillä ja fakseilla, mutta viime vuosina nigerialaiskirjeistä on tullut yksi yleisimmistä roskapostin muodoista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?