Netsky- ja Bagle-versiot - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Uusi viikko toi uudet virukset

Maanantaina löydettiin jälleen uudet Bagle- ja Netsky-matoperheiden versiot. F-Securen viruslistan kärjessä on edelleen yli viikko sitten ilmestynyt Netsky.P-mato. Tietoturvayhtiö D-Fencen mukaan uusin Bagle leviää vauhdikkaasti.

29.3.2004 14:25

F-Securen mukaan Bagle.V-mato leviää ilman otsikkotietoja tyhjässä viestissä. Liitetiedoston ikonina on lääkeruisku. Tiedosto on aina nimeltään game.exe.

Suomalainen tietoturvayhtiö D-Fence kertoi madon hypänneen iltapäivällä yhtiön suodattamaan liikenteeseen perustuvan virustilaston kärkeen yli 50 prosentin osuudella.

Uudesta Netsky.Q:sta ei ole toistaiseksi kuvausta saatavilla. Mato löydettiin myös maanantaiaamuna, F-Secure kertoo. McAfee luokitteli madon MEDIUM RISK -luokkaan.

Sunnuntaina saatiin ensimmäiset havainnot Sober-madon E-versiosta. Madon tunnistaa pif- tai zip-päätteisestä liitetiedostosta ja otsikon lyhyestä tervehdyksestä (Hi, Hello, Yo...).

Sober.E avaa tartunnan yhteydessä Paintbrush- tai Paint-sovelluksen.

Netsky.P kärjessä

F-Securen Skandinavian virustilastojen mukaan tämän hetken levinnein mato on Netsky.P yli 50 prosentin osuudella havainnoista. Mato löydettiin viikko sitten sunnuntaina. Perjantaina leviämisensä aloittanut Bagle.U on seitsemäntenä hieman yli prosentin osuudella.

D-Fence kertoi aiemmin päivällä Bagle.U:n aloittaneen voimakkaan leviämisen kymmenen aikoihin aamupäivällä. Madon osuus oli tuolloin 29,9 prosenttia virusliikenteestä, D-Fence kertoi tiedotteessaan.

Myöhemmin tilastokärkeen hyppäsi aamulla löydetty Bagle.V.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?