Radicati Group tietää: - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Spammintorjunta on kasvava bisnes

Roskapostien suodatusohjelmistojen ja -palveluiden kysyntä kasvaa vuonna 2004 50 prosenttia, tutkimusyhtiö Radicati Group ennustaa. Markkinat kasvavat yhtiön mukaan lähes miljardiin dollariin kuluvana vuonna.

26.3.2004 8:49

Radicati Groupin keskiviikkona julkaisemassa Anti-Spam Market Trends 2004 - 2008 -tutkimuksessa ennustetaan kovaa kasvua tuotteille ja palveluille, jotka pitävät roskapostit poissa postilaatikosta.

Tuotteiden ja palvelujen myynti kasvaa kuluvan vuoden aikana 50 prosenttia vuodesta 2003 ja kohoaa 979 miljoonaan dollariin. Kasvu jatkuu ja vuonna 2008 markkinat ovat kasvaneet 1,7 miljardiin dollariin, yhtiö ennustaa.

Kuluvan vuoden lopulla yhtiön ennusteen mukaan 55 prosenttia sähköpostitileistä on suojattu jollain roskapostin torjunnnalla. Useissa tapauksissa torjunta koostuu kahdesta tai kolmesta eri kerroksen ratkaisusta.

Radicatin mukaan roskapostien torjuntaa muodossa tai toisessa tarjoaa nykyisellään noin 300 yritystä, mutta trendinä on torjunnan yhdistyminen tietoturvatuotteisiin ja -palveluihin. Yhtiö povaa alelle tänä vuonna yritysostoja ja yhdistymisiä .

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?