Nopeampaa leviämistä - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Netsky.P:n uhkaluokitus nousi

Useat virustorjuntayhtiöt ovat nostaneet viikonloppuna löydetyn Netsky.P-madon uhkaluokitusta aktiivisen leviämisen vuoksi. F-Securen antoi madosta kakkostason Radar-hälytyksen maanantaina.

23.3.2004 12:47

Netsky.P pystyy vanhojen leviämiskeinojen lisäksi käyttämään myös matoperheelle uutta tekniikkaa, F-Secure kertoo. Mato levittää itseään sähköpostin liitteenä kulkevana Windows PE exe -tiedostona, joka pudottaa pakatun dll-tiedoston kiintolevylle. Dll-tiedosto sisältää varsinaisen Netsky.P-madon.

Muilta osin madon leviäminen ja toiminta on aiemmista Netsky-madoista tuttua. Vaihtelevia sähköpostiviestejä käyttävän madon koodissa on jälleen herjauksia Bagle-matojen kirjoittajille. Mato yrittää poistaa erinäisiä rekisteriavaimia, joista ainakin yhdeksän on Bagle-matojen käytössä, F-Securen kuvauksessa kerrotaan.

Leviäminen kiihtyi

Useat virustorjuntayhtiöt nostivat maanantaina Netsky.P:n uhkaluokitusta nopean leviämisen vuoksi. Symantecin ja Network Associatesin mukaan mato on keskitason uhka. F-Securen antoi niin ikään maanantaina madosta kakkostason radar-hälytyksen.

TechWeb News kertoi madon saastuttaneen maanantaina joitain satoja eräälle eurooppalaiselle suuryhtiölle kuuluvia koneita.

F-Securen virustilastojen mukaan Netsky.P on Skandinavian alueen kolmanneksi levinnein virus, noin 18 prosentin osuudella. Listan kärjessä on edelleen Netsky.B ja toisena marraskuun alussa löytynyt Netskyn.D.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?