Tietoturva

Yritysten virusongelmat lisääntyneet

Julkaistu:

Tietoturvayhtiö TruSecuren haastattelututkimuksen mukaan haittakoodien aiheuttamat ongelmat lisääntyivät kasvaneista investoinnesta huolimatta vuonna 2003. Yhtiö kertoo myös virusten siivouksesta aiheutuneiden kustannusten nouseen 23 prosenttilla.
TruSecuren selvityksessä haastateltiin 300:n yhtiön ja valtion viraston johtajia useissa maissa. TruSecure kertoo selvityksen osoittavan, että "huolimatta tietoisuuden ja investointien lisääntymisestä haittakoodiongelma on pahentunut".

Vastaajista 88 prosenttia luonnehti virustilannetta jokseenkin tai paljon pahemmaksi verrattuna vuoteen 2002, TruSecure kertoo.

Selvityksen mukaan virustartuntojen siivouskustannukset kasvoivat viime vuonna 24 prosenttia. Yhtiön mukaan organisaatioilta kuluu keskimäärin 100 000 dollaria tapausta kohden.

- Yritysten on otettava proaktiivisempi näkökulma verkkojen turvaamiseen ja työntekijöiden kouluttamiseen, valmistajien on tehtävä turvallisempia sovelluksia ja virustorjujien on tehtävä tehokkaampia heuristisia sovelluksia, jos vuoden 2004 halutaan olevan erillainen, selvityksen tekoon osallistunut TruSecuren Larry Bridwell toteaa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

FBI: Kustannukset laskivat

Kaikki tutkimukset eivät kuitenkaan puhu viruskustannusten kasvun puolesta. FBI:n 251 yritystä kattaneen vuoden 2003 verkkorikosselvityksen mukaan virushyökkäysten kustannukset laskivat 27 miljoonaan dollariin edellisen vuoden 50 miljoonasta dollarista.

Palvelunestohyökkäyksien aiheuttamat kustannukset sen sijaan nousivat FBI:n selvityksen perusteella 18 miljoonasta dollarista 66 miljoonaan dollariin.

Kommentit

    Näytä lisää