Bagle poistaa Netskyn - Tietoturva - Ilta-Sanomat

F-Secure ennustaa lisää virussotaa

Uusimmat Bagle-madot poistavat Netsky-matoja koneilta ja Netskyn lähdekoodi näyttää vaihtaneen omistajaa, F-Secure kertoi tiistaina. Virustutkija Alexey Podrezov ennustaa "virussodan" jatkuvan kunnes matojen tekijät luovuttavat tai pidätetään.

17.3.2004 8:45

F-Securen mukaan Bagle-matoperheen N-, O- ja P-versiot jatkavat viruskirjailijoiden taistoa poistamalla Netsky-matojen rekisteriavaimia. Maanantaina löydetyn P-madon ominaisuudet vaikuttavat pitkälti edeltäjien kaltaisilta, eikä madosta ole annettu sen vakavampia varoituksia. Bagle.N:n tapaan matopostin liitetiedostona voi olla myös salasanasuojattu RAR- ja ZIP-tiedosto.

Tiistaina löytyneen Netsky.N-madon lähdekoodin tekstipätkät viittaavat F-Securen virustutkija Alexey Podrezovin mukaan siihen, että viruskoodilla on uusi omistaja, joka aikoo jatkaa alkuperäisen lähdekoodin kirjoittajan aloittamaa sotaa Bagle- ja Mydoom-matojen tekijöiden kanssa.

- Tulevaisuudessa tulemme todennäköisesti näkemään uusia Netsky- ja Bagle-versioita säännöllisesti, kunnes niitä kehittävät ihmiset luovuttavat tai pidätetään, Podrezov summaa F-Securen nettilokissa.

Viimeisimmät Bagle- ja Netsky-madot

8.3 Netsky.J   8.3 Netsky.K   9.3 Bagle.L   10.3 Netsky.L Tekijä ilmoittaa lopettavansa 11.3 Netsky.M   11.3 Bagle.M   13.3 Bagle.N RAR-pakaus mukaan 13.3 Bagle.O   15.3 Bagle.P   16.3 Netsky.N  

Lähde: F-Secure

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?