Reaktiivista tietoturvaa - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Brittitutkimus kyseenalaistaa virustorjunnan tehokkuuden

Ison-Britannian kauppa- ja teollisuusministeriön julkaiseman raportin mukaan 68 prosenttia maan suuryrityksistä sai virustartunnan vuonna 2003, vaikka 99 prosenttia yhtiöistä suojaa verkkonsa virustorjunta tuotteilla.

10.3.2004 11:49

Tutkimuksen tekoon osallistunut PricewaterhouseCoopersin tietoturva-analyytikko Chris Potter toteaa yksiselitteisesti, ettei pelkkä virustorjuntaohjelmisto enää riitä, vaan myös sekä ohjelmistojen että virustorjunnan päivitysten on oltava ajantasalla, Silicon.com kertoo.

Saksalaisen AVtest.orgin selvityksen mukaan virustorjuntayhtiöillä kesti seitsemästä tunnista jopa lähes kolmeenkymmenneen tuntiin virustunnisteiden laatimisessa alkuvuoden neljän merkittävän madon tapauksessa. Perinteinen viruskuvauksiin perustuvaa virustorjunta onkin saanut yhä useammin osakseen kritiikkiä reaktiivisen luonteensa vuoksi.

- Uudet virukset kuten Mydoom ja Netsky leviävät maailman ympäri muutamassa tunnissa. Virustorjutaohjelmistojen tehokkuus on kiinni auttamatta viimeisestä päivityksestä, Potter sanoo.

Brittitutkimuksen mukaan yrityksille koituneet kustannukset vaihtelivat suuresti. Silicon.comin mukaan osa yrityksistä kertoi, että virustartunnat ovat aiheuttaneet hyvin vähän jos lainkaan tuhoja. Toisten mukaan taas hyökkäyksen aiheuttivat katkoja työnteossa ja hintavia siivousurakkoita.

Mainos: Schneider Electric

Tipuitko turnauksesta sähkönjakelun häiriön vuoksi? Näin pidät pelit käynnissä

Jos sähkönjakelu takkuaa, myös pelit keskeytyvät.

Virransyötön jatkumisen sähkökatkon aikana voi varmistaa erillisellä UPS-laitteella. UPS suojaa nettiyhteyden ja pitää pelit käynnissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?