Suodatus nujersi - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Netsky.D:n leviäminen ennusteita vaisumpaa

Viestintävirasto kertoi tiistaina, että Netsky.D-mato ei ole levinnyt nopean alun jälkeen kovinkaan laajalti. Myös F-Secure totesi madon hidastaneen tahtiaan ja jäävän ensiennusteita vaisummaksi.

3.3.2004 8:46

STT:n mukaan Viestintävirasto sai tiistaina vain vähän ilmoituksia Netsky.D-madosta. Sinänsä vaaraton mato löydettiin maanantaina, jolloin mato vaikutti leviävän hurjaa vauhtia. F-Securen tilastoissa Netsky.D oli keskiviikkoaamuna edelleen kärjessä yli 50 prosentin osuudella, mutta virushavaintojen kokonaismäärä oli laskenut alle kymmenesosaan maanantaisesta.

F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen arveli jopa Netskyn ylittävän leviämisnopeudessaan Sobig.F:n ja Mydoom.A:n, jos sama tahti olisi jatkunut. Tiistaina Hyppönen kertoi madon jääneen odotuksia vaisummaksi. Hyppönen muistutti Netsky.D:n leviävän kuitenkin edelleen miljoonien viestien voimalla ympärimaailmaa, aikuisorientoitunut AVN News kertoo.

Viestintävirasto arvioi muun muassa virustorjuntaohjelmien päivitysten ja operaattoreiden suodatuksen hillinneen madon leviämistä, STT kertoi tiistaina.

Osaltaan saastuneiden koneiden määrään on saattanut vaikuttaa tiistaiaamulle ajoittunut matokoneiden usean tunnin piippaus, joka todennäköisesti on auttanut saastuneiden koneiden löytämisessä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?