Mato uhkaa windows-koneita - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Bagle.B leviää nopeasti

Edellisten matoviestien vielä tulvittaessa sähköposteja, seuraava hyökkäys on jo tulossa. Bagle-viruksen B-versio on leviämässä maailmalla nopeasti. Se leviää sähköpostin liitetiedoston välityksellä.

17.2.2004 17:20

Bagle.B-viruksen pyrkimyksenä on ladata tiedostoja useiden eri sivustojen välityksellä. Se kykenee saastuttamaan Windows 2003/XP/2000/NT/ME/98/95 -käyttöjärjestelmillä varustetut laitteet. Matoliput ovat nostaneet salkoon jo Panda Software ja Norman ASA. Panda Softwaren mukaan Bagle.B tuhoaa itsensä päivämäärän saavuttaessa 25.2.2004 sekä sen jälkeisinä ajankohtina. Bagle.B:n tunnistaminen ei ole aina helppoa, koska se levitessään sähköpostin välityksellä käyttää useita vaihtoehtoisia viestirakenteita. Lisäksi Bagle.B kykenee väärentämään nimen lähettäjäkenttään, joten viruksen sisältävä viesti saattaa siis näyttää tulevan tutulta henkilöltä tai taholta.

Ensimmäinen torjuntatoimenpide on pidättäytyminen tunnistamattomien liitetiedostojen avaamisesta. Virustorjuntaohjelmistojen tuoreet versiot tunnistavat madon. Alla Bagle.B:n käyttämä sähköpostiviesti rakenne: Aihe:

ID ... thanks

Viesti:

Yours –Thank

Liitetiedosto: (nimi vaihtelee) mutta tiedostotunniste on .EXE ja liitetiedostolla on Windows-ikoni.

Mainos: Schneider Electric

Tipuitko turnauksesta sähkönjakelun häiriön vuoksi? Näin pidät pelit käynnissä

Jos sähkönjakelu takkuaa, myös pelit keskeytyvät.

Virransyötön jatkumisen sähkökatkon aikana voi varmistaa erillisellä UPS-laitteella. UPS suojaa nettiyhteyden ja pitää pelit käynnissä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?