Ensimmäinen kuukausi takana - Tietoturva - Ilta-Sanomat

CAN-SPAM ei vähentänyt spammia

Tammikuussa Yhdysvalloissa käyttöönotettu roskapostilaki CAN-SPAM ei suodatuspalvelujen tilastojen mukaan ole ainakaan toistaiseksi vaikuttanut roskapostin määrään. Brightmailin mukaan spammin osuus kasvoi tammikuussa jo 60 prosenttiin.

5.2.2004 8:49

Yhdysvaltalaisen Brightmailin markkinointijohtaja Francois Lavaste sanoi TechWebin haastattelussa, ettei ole yllättynyt tammikuun tilastoista, koska lainsäädännöltä ei pidä odottaakaan liikoja.

Hän kertoi näkevänsä lain vain yhtenä osana toimia roskapostiongelman selvittämisessä, kuluttajavalistuksen ja teknologiaratkaisujen rinnalla. Lavasten mukaan CAN-SPAM on kuitenkin jo vaikuttanut siinä mielessä, että toimintaa on siirretty pois Yhdysvalloista.

-Lainsäädäntö voi lannistaa jotkut spammaajat, mutta on muistettava, että spammaajat ovat tottuneet peitellemään jälkiään, Lavaste totesi.

Hän kertoi uskovansa roskapostittajien jatkavan niskanpäällä ainakin kuluvan vuoden ajan.

Roskapostisuodattimia toimittava Commtouch kertoi keskiviikkona spammin määrän säilyneen omien tilastojensa mukaan ennallaan joulukuusta tammikuuhun. Commtouchin johtajan Avner Amramin mielestä tammikuu osoitti, että roskapostittajat eivät ota CAN-SPM-lakia tosissaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?