Vmyths teilaa mi2g:n arvion Mydoomin tuhoista

Brittiläinen tietoturvayhtiö mi2g ilmoitti alkuviikosta Mydoom-madon aiheuttaneen 38,5 miljardin dollarin kustannukset maailman taloudelle. Virusmyyttejä purkavan Vmyths.comin mukaan vuonna 1992 riehuneen hurrikaani Andrewn tuhot tuplasti ylittävä arvio on "täydellisen absurdi".

4.2.2004 10:48

Vmyths.comin päätoimittaja Rob Rosenberger kehottaa uutiskirjeessään unohtamaan mi2g:n PR-tempauksen. Vastaavia temppuja tietoturvayhtiö on hänen mukaansa harrastanut jo vuodesta 1999.

Rosenberger muistuttaa, että 38,5 miljardia dollaria on 1,6 prosenttia Yhdysvaltojen liittovaltion budjetista ja 40 prosenttia New Yorkin kaupungille syyskuun 11. päivän terrori-iskuista aiheutuneista kustannuksista.

Mi2g sanoo laskelman kattavan kaikki välittömät ja välilliset madosta aiheutuneet kustannukset. Yhtiön mukaan Mydoom on kaikkien aikojen taloudellisesti tuhoisin virus. Mi2g arvioi tuhoja "Economic Valuation Engine for Damage Analysis" -järjestelmällään, jonka laskentakaavat yhtiö kertoo kehittäneensä yhteistyössä analyytikkojen ja asiantuntijoiden kanssa.

Vanhoja kaunoja

Vmyths.com ja mi2g ovat kinastelleet aiemminkin yhtiön tavasta arvioida tietoturvauhkia. Mi2g on jo ennen viimeisintä kritiikkiä uhannut haastaa Vmythsin oikeuteen kunnianloukkauksesta ja muun muassa yhtiön pääjohtajasta D.K. Mataista julkaistuista kuvista, jotka loukkaavat hänen yksityisyyttään.

Rosenberger arvelee "hysteriavaroituksessaan" kustannusarvion teilauksen johtavan uusiin uhkauksiiin, mutta hän toteaa myös aikovansa pitää kiinni näkemyksestään.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?