Microsoft selviää säikähdyksellä Mydoomista

Asiantuntujoiden mukaan Mydoom-madon B-virus ei tepsi ohjelmistojätti Microsoftin puolustusjärjestelmään. Mato ei ole onnistunut leviämään sunnuntaina SCO:ta kyykyttäneen A-version tavoin.

3.2.2004 5:52

Mydoomin hajautettu palvelunestohyökkäys (DDoS) oli laajin laatuaan kautta aikojen. Mydoom.A pakotti muun muassa amerikkalaisen ohjelmistoyhtiö SCO:n sulkemaan palvelimensa viime sunnuntaina.

SCO avasi maanantaina uuden nettisaitin, jota yhtiö käyttää niin kauan kunnes Mydoom.A-mato saadaan kuriin.

Financial Timesin mukaan tietoturvayhtiöiden varoitukset levisivät riittävän nopeasti, joten Mydoom.B-madon ei pitäisi onnistua saastuttamaan riittävän paljon sähköposteja, jotta mato kykenisi halvaannuttamaan Microsoftin suojauksen.

FT:n haastattelema tietoturvaväki huomauttaa, että Microsoft on ennenkin kyennyt puolustautumaan viruksia vastaan menestyksellisesti. Myös Mydoom.A:n eli madon äreämmän version leviäminen on viime päivinä hidastunut.

Viruksia suodattavan MessageLabsin tietoturvavastaava Paul Wood sanoo, että maanantai-iltaan mennessä yhtiö löysi enää keskimäärin yhden saastuneen sähköpostin joka 25:nnestä e-mailista, kun viruksen huippuhetkinä joka 12:s sähköposti kantoi matoa.

Silti tietoturvaekspertit varoittavat vastaaottajia avaamasta epäilyttäviä sähköposteja.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?