Tietoturva

Liikanen kutsui spammitaistoon

Julkaistu:

Euroopan unionin tietoliikennekomissaari Erkki Liikanen esitteli maanantaina Brysselissä komission suunnitelmia roskapostiongelman ratkaisemiseksi. Liikasen mukaan roskapostien osuus sähkäpostiliikenteestä nousi EU-alueella yli 50 prosenttiin joulukuussa.
Liikasen mukaan lainsäädäntö ei yksin auta pysäyttämään roskaposteja. Hän sanoi roskapostitaistossa tarvittavan niin jäsenvaltioiden, yritysten kuin kuluttajienkin panosta. Liikanen muistutti roskapostien määrän kasvaneen räjähdysmäisesti, ja ongelman tarvitsevan välittömiä toimia.

EU-alueella roskapostien määrä on noussut vuoden 2001 seitsemästä prosentista 51 prosenttiin viime joulukuussa.

EU:n jäsenmaille asetettu aikaraja sähköisen viestinnän tietosuojadirektiivin soveltamiselle umpeutui lokakuun lopulla. Direktiivin tarkoitus on tiukentaa ja yhtenäistää EU-alueen lainsäädäntöä muun muassa roskapostien osalta.

"Ensimmäinen askel"

Yhdeksän jäsenmaata, mukaan lukien Suomi, ei ole vielä mukauttanut lainsäädäntöään direktiivin mukaiseksi. Liikanen korosti, että lainsäädäntö on roskapostitaistelun ensimmäinen askel.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Liikasen mukaan viranomaistoiminnan lisäksi spammintorjunnan olennaisia alueita ovat tietoliikennealan tekniset ratkaisut ja sisäinen säätely, kuluttajavalistus sekä kansainvälinen yhteistyö.

Kansainvälistä yhteistyötä komissio kokeilee heti helmikuun alussa Liikasen isännöimässä oecd-konferenssissa.

Kommentit

    Näytä lisää