Aikoo jatkaa lain puitteissa - Tietoturva - Ilta-Sanomat

USA:n Can-spam ei tätä postittajaa pelota

Internetin ahkerimpiin spammaajiin lukeutuva Alan Ralsky ei aio lopettaa sähköpostimarkkinointiuraansa Yhdysvaltain tiukentuneesta lainsäädännöstä huolimatta. Ralsky aikoo aukaista postihanansa uudelleen tammikuussa, vajaan kuukauden mittaisen tauon jälkeen, kirjoittaa New York Times roskapostistä ja Ralskyn elämästä kertovassa jutussaan.

2.1.2004 13:34

Yhdysvaltain vuoden alussa voimaan tullut "Controlling the Assault of Non-Solicited Pornography and Marketing Act of 2003" -roskapostilaki kieltää muun muassa otsaketietojen väärentämisen sähköpostimainoksissa. Mainosposteihin on nykyään liitettävä mtös linkki, jota seuraamalla lisämainosten vastaanottamisen samasta lähteestä voi estää.

New York Timesin mukaan Ralsky aikoo noudattaa uutta lakia, mikä onkin iso muutos miehelle, joka on käyttänyt kaikkia keinoja, valenimistä tietokoneiden kappaamiseen, välttääkseen roskapostin jäljittämisen.

Vaikka uusi Can-spam-lakia on moitittu riittämättömksi roskapostin torjumiseen, tehostunut tutkinta ja tiukentuneet syytteet ovat saaneet monet roskapostittajat varuilleen. Mutta eivät sähköpostimarkkinoijat myöskään ole tyytyväisiä uuteen lakiin. Ralskyn mukaan laki on yksipuolinen, eikä riittävästi erottele legitiimiä markkinointia laittomasta roskapostista.

Ralsky itse ei näe mitään vikaa tilaamattomien mainosviestien lähettämisessä.

- Jos joku suuttuu, ei heidän tarvitse kuin poistaa itsensä listoilta. Jos joku ei halua viestejä, en halua niitä heillee lähettääkään, Ralsky sanoo.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?