Mafia kolkuttaa - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Kaspersky: Roskapostit ja virukset kiinnostavat mafiaa

Venäläisen Kaspersky Labin perustaja Eugene Kaspersky ennustaa tulevaisuudessa tietokonehyökkäysten määrän vähenevän ja samalla vaikutuksien pahenevan, koska järjestäytynyt rikollisuus valtaa tilaa verkkovandaaleilta.

16.12.2003 15:44

Eugene Kasperskyn mukaan mafia on kiinnostunut "liiketoiminnasta" haittaohjelmien, tietomurtojen ja roskapostittamisen avulla.

Hän uskoo järjestäytyneen rikollisuuden tulon alalle vähentävän itsenäisten toimijoiden määrää ja samalla lisäävän hyökkäysten haittavaikutuksia.

- Jos olet spammaaja tai haittaohjelmien kehittäjä, ennemmin tai myöhemmin mafia kolkuttaa ovellesi, Kaspersky maalaili.

Kasperskyn mukaan esimakua tulevasta antavat luottokorttitietoja urkkivat Mimail-madot, jotka hänen mukaansa osoittavat, että viruksilla voi myös tehdä rahaa. Kaspersky puhui Moskovassa pitämässään lehdistötapahtumassa.

Ammattimaista viruskirjailua

Hänellä ei ollut esittää erityisiä todisteita mafian kiinnostuksesta tietokonerikollisuutta kohtaan. Kaspersky ei kuitenkaan ole ainoa, joka spekuloi tietokonerikollisten järjestäytymisellä ja järjestäytyneen rikollisuuden teknistymisellä.

Britannian poliisin tutkii parhaillaan palvelunestohyökkäyksien avulla tehtyjen kiristysoperaatioiden takana uskotaan olevan Itä-Euroopassa toimivia rikollisryhmiä.

F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen totesi niin ikään maanantaina julkaistussa vuosiraporitissa viruksia vastaan taistelevan yhtiön vastapuolen luonteen muuttuneen täysin.

- Ennen vastassamme oli harrastelijoita jotka kirjoittivat viruksia huvikseen. Nyt virusten takaa löytyy roskapostittajaliigoja, jotka kehittävät viruksiaan ammattimaisesti, Hyppönen selitti vuoden 2003 yhteenvedossa

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?