Trendinä petokset - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Mi2g: Mimail ohitti Swenin kustannuksissa

Brittiläisen tietoturvayhtiön mukaan Mimail-madot ovat nousseet kustannuksiltaan jo historian neljänneksi kalleimmiksi. Mi2g laskee kymmenjäsenisen matoperheen aiheuttaneen yhdeksän miljardin dollarin taloudelliset tappiot.

25.11.2003 8:46

Mi2g:n tilastojen mukaan Mimail-virukset ovat kaikkiaan aihettaneet jo yhdeksän miljardin dollarin taloudelliset tappiot.

Matojen edellä historian kalleimpina viruksina ovat yhtiön mukaan enää Sobig-, Klez- ja Yaha-virukset. Paljon kohuttu Swen-mato on jäänyt niin ikään Mimail-matojen jälkeen viidenneksi, yhtiö laskee.

- Viisi vuotta sitten krakkerit ja viruskirjoittajat tekivät hyökkäyksensä osoittaakseen älyään. Motiivit ovat selvästi muokkaantuneet sittemmin kohti petoksia ja kiristystä, mi2g:n nokkamies D.K. Matai pohtii.

Elokuu historian pahin

Viimeisimmät noin kaksi viikkoa sitten löydetyt Mimail-virukset, I ja J, esiintyvät PayPal-maksupalvelun ylläpitoviesteinä ja niiden tarkoitus on kerätä ihmisten luottokorttitietoja ja tunnuslukuja.

Ensimmäinen Mimail-virus löydettiin elokuussa, joka mi2g:n mukaan on taloudellisesti historian tuhoisin viruskuukausi. Yhtiön laskee yksistään Sobig-virusten aiheuttaneen silloin 29,7 miljardin dollarin taloudelliset tappiot. Kaikkiaan elokuun viruskustannukset olivat mi2g:n laskujen mukaan 32,8 miljardia dollaria.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?