Mimail.J löytyi maanantaina - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Uusi Paypal-mato leviää nopeasti

Luottokorttitietoja keräävä Mimail.J-mato levisi tiistaina viruslistojen kärkeen. Perjantaina havaittua I-versiota vauhdikkaampi mato esiintyy edeltäjänsä tavoin Paypal-maksupalvelun ylläpitoviestinä.

19.11.2003 8:44

Mimail.J versio on perusidealtaan I-version kaltainen. Aktivoiduttuaan mato avaa ikkunan, jonne se pyytää käyttäjää syöttämään luottokortin numeron ja tunnusluvun. I-versiosta tuttujen uteluiden lisäksi mato kysyy myös äidin tyttönimeä ja sosiaaliturvatunnusta.

Viestin otsikkona on aina "IMPORTANT" ja liitetiedoston nimenä "www.paypal.com.pif" tai "infoupdate.exe". Mimail.J varoittaa I:n tapaan viestissään Paypal-maksutilin vanhenemisesta ja pyytää tietoja uuteen tietoturvapolitiikkaan vedoten.

Mimail.J ponnisti tiistaina MessageLabsin viruslistan kärkeen yli 30 000 pysäytetyllä viestillä vuorokaudessa. Mato syrjäytti listan kärjessä pitkään olleen pahamaineisen Swen-madon.

Ensimmäinen Mimail-perheen Paypal-huijaus on löytymisensä jälkeen levinnyt noin 5 000 viestin vuorokausivauhdilla, MessageLabs kertoo.

Yli 60 prosenttia J-version havainnosta tulee Yhdysvalloista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?