Mi2g laskee: - Tietoturva - Ilta-Sanomat

Roskaposti maksaa murtoja ja viruksia enemmän

Tietoturvayhtiö Mi2g:n viime viikolla julkaiseman raportin mukaan roskapostittajat aiheuttívat lokakuussa taloudellisia tappioita enemmän kuin krakkerit ja viruskirjoittajat yhteensä. Roskapostien laskua ovat kasvattaneet hyökkäykset spammintorjujia vastaan.

10.11.2003 12:36

Mi2g:n mukaan roskapostitoiminta aiheutti lokakuussa kaikkiaan 10,4 miljardin dollarin taloudelliset tappiot tietokoneiden käyttökatkoina ja tuottavuuden laskuna.

Viruksista aiheutui yhtiön laskelmien mukaan 8,4 miljardin dollarin lasku ja krakkerit maksoivat maailman taloudelle noin miljardi dollaria, Mi2g raportoi.

- Alussa luulimme, että krakkerit ovat haittaohjelmia tuhoisampia ja haittaohjelmat taas roskapostitusta tuhoisampia. Lokakuu on osoittanut totuuden olevan päinvastainen, Mi2g:n johtaja DK Matai totesi tilastojen julkistamisen yhteydessä.

Torjujia vastaan hyökätään

Yhtiö selittää, että roskapostittajien aiheuttamia kustannuksia ovat viime kuukausina kasvattaneet hyökkäykset spammintorjujia vastaan. Eri uhkia on vaikea erottaa toisistaan, kuten dos-hyökkäyksiä roskapostin torjujia vastaan generoineet Mimail-madon variantit osoittavat.

Muutama roskapostin estolistoja tarjoava sivusto jopa on joutunut lopettamaan toimintansa jatkuvien hyökkäysten vuoksi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?