2000 sopimusta hyllylle - Tietoturva - Ilta-Sanomat

DoCoMo kiristää roskapostirajoja

NTT DoCoMon kamppailu i-moden roskapostia vastaan jatkuu. Japanilaisoperaattori tiukentaa rajaa, joka sen mielestä määrittelee roskapostin rajan. Uuden määrityksen mukaan viesti muuttuu roskapostiksi, jos i-mode-puhelin lähettää sen yli 200 osoitteeseen päivän aikana. Roskapostin vastaanottaminen on lähtöarvoisesti estetty käyttäjien päätelaitteissa.

5.11.2003 11:19

Aikaisemmin DoCoMo määritteli spammiksi sellaiset viestit, joita lähti liikkeelle yhdestä puhelimesta tuhat kappaletta päivän aikana. Uusi rajoitus tulee voimaan 8. tammikuuta.

DoCoMon tiedotteen mukaan muutamat spammaajat ovat jatkaneet roskapostin lähettämistä pitämällä yhdestä puhelimesta lähetettyjen viestin määrän alle tuhannessa pälvittäin. Tiukemmalla rajoituksella spammaamista hankaloitetaan.

I-mode-puhelimissa spammin esto on automaattisesti päällä, mutta käyttäjät voivat halutessaan kääntää sen pois päältä i-moden virallisessa verkkopalvelussa.

Roskaposti on ollut suuri ongelma i-mode-palvelussa, sillä spammaaminen sujuu yhtä helposti ja halvasti kuin internetissä.

DoCoMo varaa tilaajasopimuksissa nyt oikeuden keskeyttää palvelun tai irtisanoa sen kokonaan kaikilta yrityksiltä, jotka tunnistetaan roskapostin levittäjiksi. Lokakuun loppuun mennessä operaattori oli katkaissut 1875 i-mode-puhelimen yhteydet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?