Tietoturva

Virukset vaivaavat Kiinassa

Julkaistu:

Kiinan viranomaisten tietojen mukaan noin 85 prosenttia maan tietokoneista on saanut virustartunnan tänä vuonna. Virusten leviämisen suurin syy on leväperäinen internetin ja sähköpostin käyttö.
Kesäkuussa Kiinassa oli yli 68 miljoonaa internetin käyttäjää, Kiinan virallinen uutistoimisto Xinhua laskee.

Virustartuntojen arviot on puolestaan laskenut Kiinan turvallisuusministeriö, joka teki kesällä kaksi kuukautta kestäneen tutkimuksen asiasta. Tutkimuksen mukaan tietokonevirukset ovat ylivoimaisesti suurin uhka maan tietoverkkojen turvallisuudelle.

Turvallisuusministeriö varoittaa myös siitä, etteivät kiinalaiset pc-läyttäjät ymmärrä suojata koneitaan virustorjuntaohjelmilla. Viruksilla on vapaa temmellyskenttä, kun ihmiset avaavat pelotta esimerkiksi epäilyttävien sähköpostien liitteitä.

Yksi pahimmista virushyökkäyksistä johtui SobigF-madon leviämistä elokuussa. Mato saastutti arviolta joka kolmannen kiinalaisen tietokoneen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Internetin käyttö kasvaa Kiinassa nopeammin kuin missään muussa maassa. Vuonna 1997 netissä oli alle puoli miljoonaa kiinalaista. Nykyisin vain Yhdysvalloissa on enemmän internetin käyttäjiä.

Kommentit

    Näytä lisää