Tietoturva

F-Secure toi virusturvan Series 60 -puhelimiin

Julkaistu:

F-Secure esitteli maanantaina Genevessä järjestetettävässä ITU Telecom World 2003 -konferenssissä uuden tietoturvapalvelun mobiilioperaattoreille ja laitevalmistajille. Yhtiön virustorjuntatarjonta laajeni kattamaan myös Series 60 -alustalla toimivat matkapuhelimet.
F-Securen Genevessä esittelemä langaton tietoturvapalvelu koostuu mobiiliverkkojen tilauspohjaisten tietoturvaratkaisujen isännöintialustasta ja Series 60 -virustorjuntaohjelmistosta.

F-Secure Mobile Services -alustalla isännöidään langattomien yhteyksien tietoturvaratkaisuja. Yhtiön mukaan alusta mahdollistaa useita turvallisia tapoja siirtää dataa päätelaitteisiin, ja turvaa web-liitynnät myyntiä ja tilausten hallintaa varten. Päivitykset kulkevat digitaalisesti allekirjoitettuina.

F-Secure Anti-Virus for Series 60 -ohjelmisto on tarkoitettu Symbian-käyttöjärjestelmällä varustettuihin laitteisiin. Yhtiö kertoo tuotteen olevan ensimmäinen tekstiviesteillä päivitettävä tietoturvaratkaisu. Ohjelmistoa voidaan käyttää myös gprs-yhteydellä.

Kasvualustaa viruksille

Yhtiön mukaan historia on osoittanut, että uuden käyttöalustan on täytettävä kolme ehtoa, jotta siitä tulisi houkutteleva kohde haitallisten sovellusten kirjoittajille: riittävä toiminnallisuus, riittävät yhteysmahdollisuudet ja riittävästi kohdelaitteita.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

F-Secure näkee näiden vaatimuksien olevan täyttymässä yleisimpien kämmentuotteiden, kuten Symbian Series 60 -päätelaitteiden osalta.

- Operaattoreille ja laitevalmistajille langaton virustentorjuntapalvelu on ennalta toimiva vakuutus loppukäyttäjille annettavan tuen kuormittumista, päätelaitteiden toimintakatkoksia, negatiivisia käyttökokemuksia ja huonoa julkisuuskuvaa vastaan, F-Securesta kerrotaan.

Langaton virustentorjuntapalvelu ja uudet Series 60 -päätelaitteisiin
tarkoitetut virustentorjuntaohjelmat tulevat saataville matkapuhelinoperaattoreilta ja F-Securelta yhteistyössä laitevalmistajien
kanssa. Yhtiö kertoo palvelun koekäytön olevan meneillään valittujen operaattoreiden ja laitevalmistajien.

Kommentit

    Näytä lisää