Tietoturva

Britit etsivät terroristiviitteitä viruksista

Julkaistu:

Iso-Britannian tietokonerikostutkijat kertovat aloittaneensa yhteistyön virustorjuntayhtiöiden kanssa. Tutkijoiden tarkoituksena on etsiä internetissä leviävistä haittakoodeista mahdollisia viitteitä terrorismiin tai järjestäytyneeseen rikollisuuteen.
Reutersin mukaan Iso-Britannian tietokonepoliisi eli National Hi-Tech Crime unit (NHTCU) varautuu toimillaan terrorismiuhkaan myös tietokonemaailmassa.

NHTCU:n tutkijat käyvät läpi yhdessä virustorjuntayhtiöiden asiantuntijoiden kanssa matojen ja virusten ohjelmakoodeja pyrkien selvittämään onko niiden taustalla järjestäytyneempää toimintaa.

Tutkijat toivovat löytävänsä ohjelmakoodeista vihjeitä tekijöistä, motiiveista tai tulevista hyökkäyksistä, Reuters kertoo.


Varautumista uhkiin

Toistaiseksi ei yhtäkään kymmenistä viikoittain ilmaantuvista viruksista ja madoista ole pystytty jäljittämään järjestäytyneempään toimintaan, jonka tarkoituksena olisi maan infrastruktuurin häirintä. Viranomaiset varautuvat silti "verkkosotaan".
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

- Järjestäytynyt rikollisuus voi käyttää viruksia, troijalaisia ja matoja hyökkäysten toteuttamiseen, NHTCU:n johtaja Len Hynds selitti Reutersin haastattelussa.

Hän kietäytyi kommentoimasta Iso-Britannian infrastruktuuriin kohdistuvan verkkohyökkäyksen todennäköisyyttä, mutta totesi yksikkönsä "harjoittelevan sen varalta."

Kommentit

    Näytä lisää