Tietoturva

ICANN pyytää Verísignia luopumaan ohjauksesta

Julkaistu:

Internetin domain-nimiä valvova ICANN on pyytänyt Verisignia luopumaan surffaajia etsintäsivulleen ohjaavasta palvelusta selvitysten ajaksi. Toistaiseksi yhtiö ei ole reagoinut pyyntöön ja ohjaus toimii edelleen.
Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) kommentoi perjantaina Verisignin 15. syyskuuta käynnisteyttyä uudelleen ohjauspalvelua.

Verisign ohjaa kaikki väärinkirjoitettuja tai varaamattomia .com- ja .net-osoitteita etsivät surffaajat omalle "Site Finder" -etsintäsivulleen tavanomaisen "404" -virheilmoituksen sijaan.

Selvitykset alkamassa

ICANN kertoi perjantaina ryhtyneensä selvittävänsä saamiensa kyselyiden vuoksi Verisignin palvelun vaikutuksia internetin toimintaan.

Uudelleenohjauksen sanotaan aiheuttavan ongelmia muun muassa sähköpostipalveluille ja joillekin spammisuodattimille. Lisäksi yhtiön käsiin pelätään joutuvan osoitteissa välitettyjä salasanoja ja muuta luottamuksellista tietoa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

ICANN pyysi Verisignia keskeyttämään palvelunsa vapaaehtoisesti selvitysten ajaksi. Toistaiseksi virheelliset osoitteet ohjautuvat kuitenkin edelleen etsintäsivulle.

Verisignin toimia yritetään myös estää muilla keinoilla: Dns-palvelun toteutukseen käytetystä Bind-ohjelmasta on jo julkaistu versio, joka ohittaa "Site Finder" -ohjauksen ja palauttaa tavanomaisen virheilmoituksen sen sijaan.

Kommentit

    Näytä lisää