IS-testi: EPOS H6 Pro Closed Headset -pelikuulokkeet - Testit - Ilta-Sanomat

”Lähes kympin arvosanaa vastaavat” – testasimme pelikuulokkeet, jotka jättävät hyvin vähän toivottavaa

EPOS H6PRO on premium-luokkaan peliheadset, joka tarjoaa onneksi rahoille vastinetta.

EPOS H6PRO on langallisten suljettujen peliluurien eliittiä.

20.11. 16:09

Tanskalainen EPOS on tuore tulokas pelikuulokemarkkinoilla. Yhtiö valmisti aiemmin headsetteja yhdessä Sennheiserin kanssa, mutta yhteistyö päättyi kesällä 2020.

Erityisesti mukavuuteen ja äänenlaatuun satsaavan EPOSin yksi syksyn julkistuksista on ollut H6PRO-nimeä kantava headset, josta löytyy niin avoin kuin suljettu malli. Ilta-Sanomat testasi syyssateiden aikana jälkimmäisen.

Myyntipakkaus sisältää pikaohjeiden lisäksi itse headsetin, kaksi eri päillä varustettua äänipiuhaa sekä kaksi peitepalaa, jolla saa mikrofonin jättämän aukon peitettyä.

Kuulokkeet ovat langalliset ja yhteensopivat kaikkien mahdollisten pelialustojen kanssa. Mukana tulee tietokonekäyttöön tarkoitettu kahden 3,5 mm:n sisääntulolla varustettu piuha (kaksi metriä pitkä) sekä konsoli- ja mobiililaitteille sopiva yksipäinen 3,5 mm (1,5 m).

Testiversio on väriltään valkoinen, joskin vaaleanharmaa kuvaa korvakuppeja paremmin. Mutta lopputulos on oikein tyylikäs. Muut värivaihtoehdot ovat sebring black (todellisuudessa erittäin tummansininen) sekä racing green (tummanvihreä pronssisilla yksityiskohdilla).

H6PRO on saatavilla kolmessa eri värissä. Kuvassa kuulokkeiden avoin versio. Avoimet päästävät paremmin läpi ilmaa ja ääntä, suljetuilla saa taas pelirauhaa. Rakenteiden takia äänimaailman pitäisi olla luureissa myös erilaiset.

Kuulokkeet ovat hieman yllättäen muovia. Vain pääpanta on metallinen, mutta hyvin pehmustettu. Viimeistely on kaiken kaikkiaan laadukas ja jämäkäntuntuinen. Päässä kuulokkeet tuntuvat erinomaisilta.

Loistavan istuvuuden syynä ovat keinonahkaiset korvakupit. Korvan päälle osuva kohta on kuitenkin jonkinlainen mokkaseos, joka tuntuu keinonahkaa huomattavasti mukavammalta.

Kupit ovat reilunkokoiset ja peittävät isommankin korvan. Samaan aikaan korvat eivät läkähtyneet, mikä on plussaa suljettujen kuulokkeiden kohdalla. Säätövaraa on myös reilusti: testaajan päähän kuulokkeet istuivat loistavasti, kun säätöporras oli asetettu kohtaan 4/7.

Oikeasta kupista löytyy äänenvoimakkuutta säätävä rulla. Se toimii hyvin eikä liiku sattumalta, mutta ääntä on vaikea säätää tarkasti portaattomuuden takia.

H6PRO:t on toteutettu plug and play -tyylillä, joten ne eivät tarjoa minkäänlaisia säätömahdollisuuksia. Johto on kangaspintainen ja pitää ärsyttävää kahinaa.

Äänenlaadultaan H6PRO tarjoaa selvästi keskivertopelikuuloketta parempaa soundia, mutta häviää kuitenkin oikeille hifi-luureille. Äänimaailma on terävä ja tasapainoinen, mutta bassovoittoinen. Ei kuitenkaan liikaa tai mössöistä, kuten yleensä pelikuulokkeissa tuppaa olemaan.

Pelatessa äänistä sai hyvin selvää. Testipeleinä toimivat Apex Legends, Battlefield 2042 ja Forza Horizon 5, ja varsinkin jälkimmäisessä kuulokkeet tekivät vaikutuksen kauniissa Meksikossa. Koskaan ei ole kruisailu McLarenilla ja drum’n’bass kuulostanut näin hyvältä korvissa.

Mikrofoni on kuulokkeiden yksi parhaista puolista. Ääni on selkeä ja sitä lähtee riittävästi. Muihin pelikuulokkeihin vertaillessa H6PROn mikrofoni nousee vähintäänkin kärkisijoille. Podcast-käyttöä ajatellen en kuitenkaan marssisi kauppaan näiden perässä. Mikrofonin saa mykistettyä nostamalla sen ylös, jolloin kuuluu selkeä naksahdus.

Mikrofoni kiinnittyy magneeteilla. Ratkaisu on nerokas ja toimiva, ja muut voisivat ottaa siitä mallia. Mikrofonin tilalle voi laittaa valkoisen peitepalan, joka tekee kuulokkeista vähän enemmän katu-uskottavat.

EPOS H6PRO on tuote, joka tarjoaa lähes kympin arvosanaa vastaavat ominaisuudet mikrofonin, äänenlaadun, istuvuuden ja mukavuuden osalta. Ne huomioiden sitä on helppo suositella, jos vain lompakko kestää kovan hinnan.

Suositushinta on 179 euroa, mutta suomalaisista verkkokaupoista luurit saa tilattua 199 eurolla. Kumpikin hinta on nykypäivänä melko paljon langallisista pelikuulokkeista, kun vastaavalla summalla saa jo yleisimpiä langattomia headsetteja.

Premium-tuotteella on kuitenkin premium-hinta, joka on kuitenkin tässä tuotteessa pari kymppiä liian korkea. 170 eurolla euroa tuntuisi sopivammalta hinnalta paketille.

Jos kuitenkaan ei halua laittaa lähes pariasataa langallisiin suljettuihin pelikuulokkeisiin, niin samassa kategoriassa kilpailevat esimerkiksi EPOS H3 (129 €), SteelSeries Arctis Prime (119 €), HyperX Cloud Alpha (99 €) ja Razer Kraken (79 €).

Muokattu 23.11. kello 16.32: Täsmennetty tuotteen suositushintaa ja hintoja suomalaisissa verkkokaupoissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?