IS testasi: Logitech G435 Lightspeed Wireless Gaming Headset - Testit - Ilta-Sanomat

Testi: Logitechin G435-blingbling-luurit ovat kevyet ja mukavat päässä – siihen kehut loppuvatkin

Ilta-Sanomat testasi Logitechin uudet pelikuulokkeet, jotka tekivät vaikutuksen keveydellään ja istuvuudellaan.

Logitech G435:ttä myydään kolmessa eri värissä: Luonnonvalkoisen ja syreeninliian yhdistävänä, sinisen ja vadelmanpunaisen sekoituksena sekä mustan ja neonkeltaisen yhdistelmänä.

18.9. 16:01

Pelaamiseen liittyvien laitteiden kärkinimiin vuosia lukeutunut Logitech on tuonut myyntiin G435 Lightspeed Wireless Gaming Headsetin, joka on monella tapaa mielenkiintoinen tuote.

165 grammaa painavan langattoman headsetin hinta on vain 80 euroa. G435 erottuu näin kovasti kilpaillusta sadan euron langattomien headsettien tarjonnasta, mutta saako hinnalla vastinetta rahoille? Selvitetään!

Lue lisää: Internetin irvileuoilla oli juhla­päivä – onko tässä kaikkien aikojen erikoisin peli­­tuote?

Paketista paljastuvat hyvin pieneltä näyttävät kuulokkeet, joka ovat väritykseltään mustat neonkeltaisilla yksityiskohdilla. Ulkoisen mikrofonin puute pistää heti silmään – se on nimittäin upotettu toiseen kuulokkeeseen. Siitä lisää myöhemmin.

Pienestä koosta huolimatta headset istuu isompaankin päähän mainiosti. Kuulokkeet eivät paina tai purista millään tavalla useammankaan tunnin pelisession aikana tai päätteeksi. Yleisimmät headsetit painavat helposti yli 300 grammaa, joten ero on merkittävä.

G435 (vasemmalla) on ulkoisesti erittäin miellyttävän näköinen. Vertailussa Logitechin peliheadsettien kuningas eli Pro X Wireless.

G435:t tuntuvat monin tavoin lapsille ja nuorille suunnitelluilta. Syy on pienessä koossa, olemattomassa painossa sekä erikoisominaisuudessa, jolla saa rajattua äänentoiston voimakkuuden 85 desibeliin. Pidetään korvista huolta!

Kuulokkeiden rakenne epäilyttää hieman. Parit tiputustestit metrin korkuiselta työpöydältä eivät tuottaneet näkyviä vahinkoja. Eri asia miten olisi asian laita vaikka vuoden tai kahden päästä.

Lue lisää: SteelSeries teki tosi­pelaajille tuotteet – Prime-sarjan isoin ongelma on aavistuksen korkeat hinnat

Kuulokkeet yhdistetään tietokoneeseen tai PlayStationiin usb-vastaanottimella. Mobiililaitteisiin yhteyden saa bluetoothilla. Muita konsoleita tai alustoja ei tueta. 18 tuntia kestävää akkua ladataan usb-c:llä.

Ääni on kuulokkeissa keskitasoa, mikä ei tule yllätyksenä hinnan huomioiden. Ontto-sana kuvastaa hyvin kuulokkeiden äänimaailmaa. Pelaamiseen ja musiikin kuunteluun ne kuitenkin kelpaavat, jos ei ole kummoinen elitisti.

Ihme kyllä G435:n äänimaailmaa tai mikrofonia ei voi mitenkään säätää, mikä on pettymys. Vasempaan korvakuppiin upotettujen kahden mikrofonin pitäisi vähentää taustaääntä ja vahvistaa puheääntä, mutta testiyksilön äänenlaatu oli karmaisevan huono. Yleisin kommentti pelikavereilta meni jotakuinkin näin: ”Ihan kun puhuisit toiselta puolelta huonetta”. Ei jatkoon!

Vasemmasta kuulokkeesta laitetaan headset päälle, säädetään äänenvoimakkuutta ja mykistetään mikrofoni. Samalta puolelta löytyvät latausjohdon paikka sekä mikrofonit.

Korvakupit ovat hengittävää kangasta ja vaahtomuovia, eivätkä eristä ääntä yhtään, mutta niillä saadaan painoa alas. Mikrofoni on heikoimmasta päästä, mitä olen vuosiin nähnyt. Minkäänlaisia säätömahdollisuuksia ei ole ja kuulokkeiden kestävyys epäilyttää.

Logitech G435:n myyntivaltit ovat kevyt paino, kelvollinen ääni, hyvä akunkesto, jokseenkin edullinen hinta ja normaalista poikkeavat värit, jos sellaisia arvostaa. Valitettavasti huonoja puolia on melkeinpä enemmän.

80 euron hinta ei sinänsä tunnu pahalta, mutta paketti ei ole niin sanotusti kasassa. Budjettia nostamalla parilla kympillä avautuu eteen laaja valikoima langattomia ja selvästi parempia headsettejä.

Logitech G435 on loppupeleissä hyvin keskinkertainen tuote, jolla on heikot myyntivaltit ja isoja puutteita. Langattomuus, kevyt paino, mukavuus ja kelvollinen äänimaailma tekevät siitä kuitenkin ihan hyvän valinnan, jos luurit löytyvät alelaarista esimerkiksi 50 euron hintalapulla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?