Ilta-Sanomat testasi: Razer Blackwidow v3 Mini Hyperspeed ja Razer Orochi V2 - Testit - Ilta-Sanomat

Testasimme luksus­näppäi­mistön ja pienen, mutta pippurisen peli­hiiren – toinen Razerin uutuuksista hämmästyttää

Ilta-Sanomat testasi langattoman Razer Blackwidow v3 Mini Hyperspeed -näppäimistön ja Orochi V2 -pelihiiren.

Blackwidow v3 Mini -näppäimistö on hämmentävä paketti. Orochi V2 -pelihiiri on sen sijaan lähes kympin tuote.

18.7. 16:00

Vuonna 1998 perustettu Razer on yksi vanhimmista ja tunnetuimmista pelituotteita valmistavista yrityksistä. Yrityksen slogan puhuu puolestaan: ”pelaajilta pelaajille”.

Langattomat pelituotteet ovat viime vuosina alkaneet yleistymään monella pelaajalla, kun yhteyksien kanssa ei ole enää minkäänlaisia ongelmia toisin kuin vielä 15 vuotta sitten.

Ilta-Sanomat testasi Razerin langattoman näppäimistön Blackwidow v3 Mini Hyperspeedin ja langattoman pelihiiren Orochi V2:n.

Lue lisää: IS testasi pelaajan kuulokkeet, näppäimistön ja hiirimaton – Roccatin mainion näppiksen hinta tyrmistyttää

Blackwidow v3 Mini on erittäin pieni ja kompakti mekaaninen pelinäppäimistö, josta puhutaan harrastajien keskuudessa 65%-mallina. Näppäimistöstä on poistettu monille turhia näppäimiä, kuten F-näppäinrivi ja numpad, mutta jätetty esimerkiksi nuolinäppäimet.

Näppäimistö yhdistetään tietokoneeseen langattomalla 2,4 gigahertsin hyperspeed-yhteydellä, bluetoothilla tai usb-c-piuhalla, jolla myös lataaminen tapahtuu. Hyperspeed-yhteyteen vaadittava dongle löytyy näppäimistön takapuolelta sille tehdystä säilytyskohdasta.

Mini Hyperspeedin konepellin alta löytyy Razerin keltaiset kytkimet, jotka ovat normaalia hiljaisemmat ja aktivointipiste on erittäin lyhyt. Keltaisten kytkimien lisäksi näppäimistö on saatavilla raskaammilla ja äänekkäämmillä vihreillä kytkimillä.

Yhteyden tietokoneeseen voi muodostaa 2,4 gigahertsin taajuudella hyperspeed-tekniikká hyödyntäen, bluetoothilla tai perinteisesti usb-c:llä, jolla näppäimistö myös ladataan. Akun täyteen lataaminen vie peräti viisi tuntia!

Pienen koon takia näppäinasetelma on hieman normaalista poikkeava, mikä johti alussa virhelyönteihin. Vielä enemmän harmaita hiuksia aiheuttivat välilyönnin yläpuolelle olevaan riviin piilotetut medianäppäimet, joskin ratkaisu on tilanpuutteen takia ymmärrettävä. Moniin lisänäppäimiin pääsee käsiksi painamalla samanaikaisesti välilyönnin oikealta puolelta löytyvää fn-näppäintä.

Reilun viikon näppäilyn jälkeen pikanäppäimet löytyivät ongelmitta, typojen määrä väheni ja pelatessakin kaikki sujui normaalisti. Näitä kytkimiä ei kuitenkaan tarvitse paljoa koskettaa, jotta ne aktivoituvat. Ihan vain varoituksena.

Näppäimistöstä löytyy Razerin Chroma-valojärjestelmä, joka on varsinainen akkusyöppö. Ledit päällä täydellä kirkkaudella akku kesti testijakson aikana noin 18 tuntia. Valot sammuttamalla näppäimistö selvisi yli viikon lataamatta.

Synapse-ohjelmalla voi hallita valoja, tallentaa erilaisia profiileita ja muita asetuksia. Näppäimistön voi asettaa esimerkiksi menemään horrostilaan tai sammuttamaan valot, jos sitä ei käytetään kymmeneen minuuttiin. Akunkestoa ajatellen tärkeitä toimintoja.

Fn-näppäintä painavalla saa käytettyä medianäppäimiä, jotka sijaitsevat toiseksi alimmalla rivillä. Ei kätevin tapa, mutta tilaa on niukasti.

No onko Blackwidow v3 Mini sitten mistään kotoisin? Kyllä! Kirjoittaminen ja pelaaminen tuntuu mukavalta, yhteydet toimivat moitteitta useammalla laiteella ja näppäimistö on melko tyylikäs, joskin alaosa tuntuu turhan isolta muuhun verrattuna.

Samaan aikaan se on kaukana täydellisestä, koska hintaa näppäimistöllä on peräti 189,99 euroa. Ominaisuudet, akunkeston sekä rannetuen puuttumisen huomioiden hinta vie näppäimistön suoraan luksusluokkaan onnistumatta siinä odotusten mukaisesti.

Blackwidow v3 Miniä suosittelen niille, jotka tietävät pärjäävänsä näin pienikokoisella näppäimistöllä ja haluavat sen langattomana. Muuten kannattaa tutkia muita langattomia näppäimistöjä, joita on markkinoilla kuitenkin vielä melko rajallisesti. Kaiken kaikkiaan tuote hämmästyttää – kenelle tuote on tehty näin kovalla hintalapulla?

Kaiken kaikkiaan Blackwidow v3 Mini hämmästyttää – kenelle tuote on tehty näin kovalla hintalapulla?

Lue lisää: Testi: Ei näin – Logitechin pelivimpaimet saivat kauniin kuvituksen ja hirveän hintalapun

Orochi V2 on pienikokoinen, mutta paljon tarjoava langaton pelihiiri. Miltä kuulostaa monipuoliset yhteystavat, satojen tuntien käyttöaika ja tyylikäs tuote? No hyvältä!

Vain 60 grammaa (ilman paristoa) painava hiiri toimii yllättäen joko yhdellä AA- tai AAA-paristolla. Patterista riittää virtaa 425 tunniksi (hyperspeed-tekniikka) tai jopa 950 tunniksi (bluetooth). Kuukauden testijakso tehtiin käyttäen pääasiassa hyperspeedia ja AA-patteria, joka kesti loppuun asti.

Langaton vastaanotin löytyy sille tarkoitetusta tilasta päällyskuoren alta, mihin myös patterit laitetaan. Kansi pysyy tukevasti paikallaan, joten se ei vahingossakaan lähde irti kesken pelaamisen.

Orochin tekniset mitat ovat: 10,8 x 6 x 3,8 senttiä (pituus, leveys, korkeus). Ilman paristoja se painaa vain 60 grammaa.

Orochi on pienikokoinen ja symmetrinen, mutta oikeakätisille suunniteltu, koska peukalolle tarkoitetut sivunäppäimet ovat vasemmalla puolella. Isompikätisenä hiiri ei istu omaan tassuuni täydellisesti, mutta käyttäjät ovat onneksi erilaisia ja jokaisella on oma mieltymys.

Hyvin pelit kuitenkin sujuivat! Painallukset tuntuvat selvästi, kuten myös erittäin hiljaisen rullan jokainen porrastukset. Synapse-ohjelmalla saa säädettyä hiiren sensorin herkkyyttä ja muita asetuksia, kuten kuinka monen minuutin jälkeen hiiri asettuu horrostilaan.

Langaton vastaanotin löytyy sille tarkoitetusta tilasta päällyskuoren alta, mihin myös patterit laitetaan. Kansi pysyy tukevasti paikallaan, joten se ei vahingossakaan lähde irti kesken pelaamisen. Synapsella voi myös säätää sensorin sopimaan paremmin käyttämänsä hiirimaton pinnan kanssa.

Kaupasta ostettuna Orochi maksaa 79 euroa. Se asettuu langattomien hiirten osalta keskitasoon, jossa kilpailu on päivä päivältä kovempaa. Orochi on kuitenkin lähes kympin tuote, vaikka omaan käteeni se ei istunutkaan.

Razerin uutuushiiren myyntivaltit ovat pieni koko, hyvä akunkesto, monipuolinen käytettävyys ja laatuosat pinnan alla. Se toimii myös erinomaisesti kodin pelihiirenä ja konttorin työrottana, kiitos bluetooth-yhteyden. Pienen ja näppärän säilytystilan takia kuljettaminenkin on vielä helppoa.

Orochia saa Razerin verkkokaupasta erilaisilla väri- ja kuviovaihtoehdoilla, mutta niiden hinta on kympin kalliimpi.

Molempia testattuja tuotteita yhdistää hyperspeed-yhteys, jota käyttämällä valitut Razerin tuotteet pystyy niputtamaan yhteen ja samaan dongle-vastaanottimeen. Toimintoa tukevia tuotteita on vielä harvassa, mutta hiirivaihtoehtoja on esimerkiksi muutama.

Uusi ominaisuus saattaa kuulostaa turhalta tai vähäpätöiseltä, mutta varsinkin kannettavien (peli)tietokoneiden omistajia ajatellen se on nerokas. Usb-paikat ovat läppäripelaajilla useasti loppumassa kesken, joten hyperspeed-tarjosi pelastuksen esimerkiksi testin tehneen toimistotyöntekijän työläppärin kohdalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?