Testissä Honor Magic Earbuds ja Huawei Freebuds 3i – sama tuote, eri nimi - Testit - Ilta-Sanomat

Otimme testiin Huawein ja Honorin langattomat nappikuulokkeet, ja paketista paljastui täysin sama tuote

Julkaistu: 11.7. 7:00

IS Digitoday testasi langattomat Huawei Freebuds 3i- ja Honor Magic Earbuds -kuulokkeet, jotka osoittautuivat samaksi tuotteeksi. Identtiset sisarukset tarjoavat kuitenkin kelpo vastineen rahalle.

True wireless- eli täysin langattomat kuulokkeet ovat olleet tämän vuoden suosikkituote siinä, missä kasvomaskitkin. Applen AirPodsien aloittamaa trendiä seuraa nyt jotakuinkin jokainen elektroniikkavalmistaja.

Ei ole yllätys, että näin tekee myös otsikoissa viihtyvä kiinalainen Huawei sekä tytärbrändinsä Honor. Molemmat ehtivät markkinoille jo jokin aika sitten, ja ovat pyöräytelleet tuotteita ulos säännöllisin väliajoin.

Kumpikin julkaisi kesän kynnyksellä uudet kuulokkeet, Huawei Freebuds 3i- ja Honor Magic Earbuds -nimiset tuotteet, jotka pyysimme molemmat testiin.

Myös kuulokkeiden pakkaukset ovat samanlaiset, eroa on vain pohjavärissä ja tekstissä.

Yllätys oli suuri, kun kuulokkeet osoittautuivat täysin identtisiksi. Ne eroavat toisistaan ulkonäöltään vain ja ainoastaan latauskoteloon painetusta logosta ja siitä, että Huawein versiossa logoa ei ole painettu itse kuulokkeisiin.

Kaikki testissä sanottu siis koskee molempia kuulokkeita, ellei toisin mainita.

Helppo käyttää

Kummatkin kuulokkeet tulevat valkoisessa latauskotelossa, ja paketissa on mukana virtajohto kotelon usb-c-porttiin, 4 paria silikonityynyjä sekä ohjeistus.

Paketissa toimitetaan kuulokkeiden ja kotelon lisäksi vaihtotyynyt ja usb-c-latauskaapeli.

Käyttöönotto on helppoa. Ainoa niksi siinä on avata kotelo (mutta olla ottamatta kuulokkeita pois) ja painaa kotelon takana olevaa paritusnappia ja liittää laite pariksi puhelimen bluetooth-valikossa. Siinäpä se.

Itse kuulokkeiden muotoilu on onnistunut ja paino kevyt (5,5 grammaa per kuuloke). Ne eivät ole täysin pyöreät vaan hieman kartiomaiset, mikä tekee niiden istuvuudesta korvissa varsin hyvän. Silikonitulppia tulee mukana neljää kokoa, eli luurit saa mitä suurimmalla todennäköisyydellä oikein hyvin paikalleen korviin.

Kuulokkeissa on etäisyystunnistin, eli kun jommankumman ottaa korvasta pois, musiikki lakkaa. Valitettavasti se ei käynnisty automaattisesti uudelleen kuuloke takaisin korvaan laitettaessa. Siihen edellytetään kaksoisnapautusta.

Kuulokkeiden ohjaus on varsin simppeliä: pitkä painallus kytkee vastamelutoiminnon päälle tai pois, ja tuplanapautus pysäyttää musiikin toiston tai jatkaa sitä. Jälkimmäisen toiminnon voi ohjelmoida uudelleen, jos asentaa puhelimeen Huawei AI Life -sovelluksen.

Se pieni ero: Kun sovellusta käytetään Huawein puhelimessa (vasemmalla), tarjolla on yksi valinta enemmän. Se antaa mahdollisuuden jatkaa soittoa kuulokkeet poistettaessa.

Sovellus näyttää kuulokkeiden ja kotelon varaustason. Sen asentaminen on melkein välttämätöntä, sillä varaus ei näy puhelimen omassa bluetooth-valikossa, mikä on pieni harmi.

Tämän lisäksi sovellusta käytetään kuulokkeiden päivittämiseen. Sieltä käsin pitäisi olla mahdollista säätää myös vastamelutoiminnon voimakkuutta, mutta tätä mahdollisuutta ei ainakaan vielä ole tarjolla.

Jos kuulokkeita käytetään Huawei-puhelimessa, niistä on mahdollisuus määritellä musiikin soitto myös jatkumaan kuulokkeet korvista poistettaessa. Lisäksi kuulokkeet huomauttavat ponnahdusikkunalla, jos ne kytkeytyvät Huawei-puhelimeen.

Äänenlaatu napeiksi varsin kelvollinen

Se tärkein, eli äänenlaatu, on nappikuulokkeiksi hyvällä tolalla. Ääni on yllättävänkin bassovoittoinen, mikä ei napeissa ole mitenkään itsestään selvää. Basso ei kuitenkaan jyrää muita äänentaajuuksia liikaa, joten tasapaino säilyy.

Fanaattisimmat bassonvihaajat saattavat hieman lopputulosta kavahtaa. Silti ”yllättävän hyvä” lienee sanapari, joka parhaiten kuvaa molempien tuotteiden sointia.

Kuulokkeet istuvat korvaan hyvin kiitos mukana tulevien vaihtotyynyjen. Napit ovat myös ipx4-tason roiskeenkestäviä, eli ne kestävät vesiroiskeita joka suunnasta.

Vastamelutoiminto ei juuri vaikuta äänenlaatuun, vaikka hintana on pieni kohina ja lyhennys akkukestoon.

Nappikuulokkeissa vastamelu on yleensä teholtaan rajallinen, mutta yleensä silti tyhjää parempi. Honor/Huawei suoriutuu tästä varsin kelvollisesti. Lisäksi kuulokkeissa on normaalit mikrofonit puhelinkäyttöä varten.

Napeille luvataan sointia yhdelle lataukselle 3,5 tuntia, mikä on varsin lähellä totuutta. Kotelosta saa ladattua lisää virtaa, ja yhteensä tehoja on noin 14 tunnin edestä.

Hintansa arvoiset

Miksi Huawei sitten harrastaa tällaista kahden linjan taktiikkaa? Kysymys on markkinoinnista, ja itsensä kanssa kilpaileminen tekee markkinoista muille kilpailijoille vielä entistäkin ahtaamman. Honorin kohderyhmä ovat ”nuoret edelläkävijät” ja Huawein taas kaikki muut. Mainonta ja markkinointi tuutataan hieman eri kanavia myöten. Syyt ovat siis puhtaasti kaupalliset.

Hintaluokassaan molemmat kuulokkeet antavat vastineen rahalle. Langaton lataus olisi ollut kiva, mutta kaikkea harvoin saa. Honor Magic Earbudsit / Huawei Freebuds 3i:t on helppo julistaa valmistajansa tähän asti onnistuneimmiksi nappikuulokkeiksi.

Jos tällaiset haluaa, niin kummat niistä sitten kannattaa ostaa? Sillä ei ole kerta kaikkiaan mitään väliä. Tärkein tekijä on hinta, eli jos jompikumpi sattuu olemaan hieman halvempi, osta se. Tällä hetkellä kuulokkeiden hinta keikkuu noin 100–130 eurossa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?