Testi: Philips PH805 -kuulokkeet haastavat huippumallit - Testit - Ilta-Sanomat

Testi: Philips PH805 -kuulokkeet haastavat huippumallit

Kuvituskuva
Julkaistu: 2.2. 7:00

Philipsin vastamelukuulokkeet voivat yllättää.

Philipsin uudet PH805-vastamelukuulokkeet eivät kilpaile samassa sarjassa Sennheiserin, Sonyn ja Bosen huippumallien kanssa. Mutta suhteellisen lähelle alle parinsadan kuulokkeet silti pääsevät.

Lue lisää:

Ulkoasultaan Philipsin kuulokkeissa on piirteitä sekä Bowers&Wilkinsin PX-sarjasta että Sonyn WH1000xM3-kuulokkeista. Sanka kiertää B&W-kuulokkeiden tapaan kuulokekupin taakse, mutta rakenne on Sonymaiseen tapaan tumma ja tuhti.

Ja tukevilta Philipsit tuntuvatkin, vaikka muovia on käytetty huippumalleja enemmän. Päässä ne tuntuvat mukavilta pitkäänkin käytettäessä, ja ne ovat huippumalleja selvästi kevyemmät. Tosin tukevat pehmusteet alkavat hieman hiostaa.

Hallintanäppäimet ovat oikeassa kuulokkeessa. Äänenvoimakkuutta hallitaan esimerkiksi Sonyn ja Bosen tapaan kuulokkeen ulkopintaa ylös tai alas hipaisemalla. Samaa pintaa napauttamalla kytketään vastamelunhallinta päälle ja pois. Kolmantena vaihtoehtona on Ambient-mode, joka käytännössä hiljentää musiikin.

Kappaleiden vaihtoon Philips on keksinyt poikkeavan ratkaisun: kuulokkeen alaosassa on tappi, jota eteen tai taakse vetäisemällä vaihdetaan seuraavaan tai edelliseen kappaleeseen. Kuulokkeet käynnistyvät painamalla samaa tappia pidempään, ja lyhyt painallus keskeyttää kappaleen. Myös puheluihin vastataan tapin avulla.

Philipsin kuulokkeilla soittolistalla siirrytään joskus liiankin herkästi toimivalla tapilla.

Philipsin kuulokkeilla soittolistalla siirrytään joskus liiankin herkästi toimivalla tapilla.

Tapilla on hyvät ja huonot puolensa. Se on erittäin helppo löytää, sillä tappi tuntuu hyvin sormenpäihin, ja käyttö onnistuu vaikka hanskat kädessä. Tapin liikkeet eteen- ja taaksepäin ovat selvät kuin vaihdekepillä.

Toisaalta tappi tuntuu olevan välillä liiankin herkkä. Joskus kappale vaihtui vain päätä kääntämällä, kun tappi sattui osumaan kaulahuiviin.

Mukana tulee säilytyskotelo, johon kuulokkeet luiskahtavat hyvin. Miellyttävä yksityiskohta on pieni sisäreunassa oleva pussi, jossa kuulokejohto pysyy hyvin tallessa ja kätevästi saatavilla.

Pääasia kuulokkeissa on kuitenkin ääni, ja siinä Philips on onnistunut aika hyvin. Philips markkinoi kuulokkeidensa pystyvän hires-äänentoistoon, joten jonkinlaista laatua äänentoistolta sopii odottaakin. Huippukuulokkeiden erotteleviin soundeihin tai basson potkuun eivät Philipsit ehkä pääse, mutta kuitenkin lähemmäksi kuin tämän hintaluokan kuulokkeilta odottaisi.

Sen sijaan vastamelutoiminto ei vakuuta. Kuulokkeen pehmusteet ja muu rakenne vaimentavat ulkopuolista hälyä hyvin, mutta vastamelutoiminnon kytkeminen ei siihen verrattuna tunnu juurikaan tuovan lisävaimennusta. Musiikkia kuunnellessa vastamelutoiminnon kytkeminen päälle on vähän kuin vääntäisi volyymiä suuremmalle.

Kuulokkeiden akku kestää Philipsin mukaan 30 tuntia. Käytännössä akku tuntui ikuiselta, ja normaalikäytössä se ei loppunut kertaakaan yllättäen kesken. Yllätyin, kun mielestäni pitkien kuuntelusessioiden jälkeen kuulokkeissa oli virtaa vielä 30 prosenttia, joten niitä ehti latailla välillä ihan varmuuden vuoksi.

Philips PH805-kuulokkeiden hinta tuntuu verkkokaupoissa vaihtelevan 130 ja 200 euron välillä. Kuten sanottua, huippuluokkaan nämä kuulokkeet eivät yllä, mutta ne ovat todennäköisesti tarpeeksi hyvä vaihtoehto, varsinkin mitä edullisempaan hintaan ne onnistuu saamaan. Musiikin toisto on miellyttävää, käyttö helppoa ja mukavaa sekä akku tuntuu kestävän pitkään. Miinuspuolena on aika olemattomalta vaikuttava vastamelutoiminto, mutta kuulokkeiden rakenne torjuu joka tapauksessa suuren osan hälyäänistä.

Kuulokkeet taittuvat litteiksi melko näppärään koteloon, jonka reunassa olevasta pussista saa tarvittaessa kuulokekaapelin kätevästi avaamatta koko koteloa levälleen.

Kuulokkeet taittuvat litteiksi melko näppärään koteloon, jonka reunassa olevasta pussista saa tarvittaessa kuulokekaapelin kätevästi avaamatta koko koteloa levälleen.

Tuoreimmat osastosta