Testasimme Logitechin uudet pelikuulokkeet, huippuversion G935:n ja budjettiluokan G332:n - Testit - Ilta-Sanomat

Halpamalli tuo upean vastineen rahalle – testasimme Logitechin uudet pelikuulokkeet

Logitechin G-headset-sarjan uudet tuotteet vasemmalta oikealle: G935, G635, G432 ja G332.

Julkaistu: 2.3.2019 16:00

Logitech toi helmikuussa myyntiin neljä uutta peliheadsettiä, joiden hintahaitari on 59–189 euroa. Testasimme halvimmat ja kalleimmat.

Laitevalmistaja Logitech toi helmikuussa myyntiin neljä uutta pelaajille tarkoitettua headsettiä: langattomat G935:t, niiden sisarmallin G635:n, selviytymispeleille tehdyt G432:t ja kasuaalipelaajille suunnatut G332:t.

Ilta-Sanomat otti testiin huippuversion G935:n ja budjettiluokan G332:n. Langattomien G935:n suositushinta on 189 euroa ja G322:n 59 euroa.

Budjettiluurit yllättävät!

G332:n pakkauksesta jo huomaa, että kaikki ylimääräinen on unohdettu hinnan nimissä. Kuulokkeiden lisäksi paketista löytyy vain Y-haaroitusjohto ja ohjekirja. Kuulokkeet toimivat pc:n lisäksi mobiililaitteilla ja nykykonsoleilla.

Pelkistetty ja klassinen Logitechin muotoilu ei edusta nykymuotia, mutta on edelleen toimiva. Hinta näkyy materiaalissa ja muovisessa tuntumassa. Vaikka headset ei ole mukavimmasta päästä, se ei paina tai häiritse edes useiden tuntien pelisession aikana.

Äänenlaatu yllätti, sillä hinnasta huolimatta luureissa on kirkasta ääntä ulos puskevat 50 millimetrin kaiutinelementit. Tietokoneella käyttäessä kuulokkeet olivat aluksi niin diskanttivoittoiset, että ajoittain hapuilin äänenvoimakkuutta alemmas. Hetken säädön jälkeen sain kuulokkeet kuulostamaan omaan korvaan sopivalta. Konsoleilla vastaavia ongelmia ei ollut.

G332-headset on budjettiluokkaa, mutta tarjoaa silti erinomaisen paketin hintaansa nähden.

Kuulokkeet toimivat kaikilla testilaitteilla (pc, älypuhelin, Nintendo Switch, Xbox One) moitteitta ilman kikkailuja. Johdon pituus on kohtuullinen, telakoidulla Switchillä pelaavalle se ei todennäköisesti riitä. Matkaa telkkarilta sohvalle on yleensä useampi metri, joten jatkojohto piti käydä ostamassa. Jatkojohtoa ostaessa kannattaa muistaa ostaa 4pin-johto, jotta myös mikrofonin ääni kulkee.

Kuulokkeiden äänenvoimakkuutta voi säätää vasemmasta korvakupista löytyvällä rullalla, joka on melko herkkä. Kuulokkeiden mikrofoni hoitaa homman hyvin. Mikrofoni mykistyy automaattisesti ylös nostamalla.

Logitech G332 -headsettiä voi suositella satunnaispelaajille, aloittelijoille tai muuten vain edullista hintaa arvostaville. Edullinen hinta ja hyvä laatu tekevät headsetistä lähes kympin paketin, mutta säätömahdollisuuksien puute rokottaa hieman pisteitä.

G332:

 • Paino (ilman johtoa) 259 g

 • Kaiutinelementti: 50 mm

 • Taajuusvaste: 20 Hz – 20 kHz

 • Impedanssi: 39 ohmia (passiivinen), 5 kilo-ohmia (aktiivinen)

 • Herkkyys: 107 dB SPL/mW

 • Johdon pituus: 2 metriä

Deluxe-versio on toimiva paketti, muttei tarjoa mitään ihmeellistä

Logitechin uusi niin sanottu deluxe-headset on järeä G935. Laadukkaan tuntuiset kuulokkeet painavat hieman enemmän kuin G332:t, mutta tuntuvat mukavammalta päässä keinonahkakuppien vuoksi. Pidemmätkään pelisessiot eivät saa kuulokkeita tuntumaan raskailta, puristavilta tai pane korvia hikoilemaan.

Langattomat kuulokkeet saa yhdistettyä tietokoneeseen usb-vastaanottimella tai perinteisillä 3,5 millin audioliitännällä. Usb-vastaanotin löytyy vasemman korvakupin suojan alta, oikeasta kupista löytyy akku.

Vasemmasta korvakupista löytyy äänenvoimakkuuden säätörulla (joka muuten liikkuu suuntaan tai toiseen lähes aina, kun kuulokkeet laskee pöydälle tai ottaa päästä), virtanappi, mikrofoni sekä muutama ohjelmoitava nappi, jotka soveltuvat esimerkiksi musiikkia kuunnellessa kappaleiden vaihtamiseen. Napit ovat jämäkät, mutta oikean näppäimen löytäminen vaatii keskittymistä.

Mikrofoni mykistyy automaattisesti kun sen nostaa ylös. Ääni kuuluu selkeästi, vaikka moniin muihin headsetteihin verrattuna mikrofoni jää melko kauas suusta. Mykistyksen aktivoituessa kuulokkeet päästävät selvän merkkiäänen.

Langattomat G935:t ovat mukavat, mutta eivät tarjoa mitään uutta.

Akku on kestänyt testijakson aikana noin 9–10 tuntia. Lisävirtaa saa ladattua mikro-usb:llä, joka kiinnitetään vasempaan korvakuppiin. Lisäakkua paketista ei löydy, mutta ainakaan itselläni sellaiselle ei ole edes tarvetta.

Äänimaailma on hyvä, mutta lievästi bassovoittoinen, kuten yleensä pelituotteissa tuppaa olemaan. Tämä ei haittaa esimerkiksi räiskintäpelien kanssa, joita itse tykkään pelata pääasiassa.

Budjettiversion luureista poiketen G935:n äänimaailmaa voi säätää Logitech G Hub -ohjelmalla. Sovelluksen käyttö on yksinkertaista, ja sillä voi esimerkiksi vaihtaa led-värejä, luoda pelikohtaisia profiileja tai muokata näppäintoimintoja.

Logitech G Hub -ohjelmalla voi säätää lähes kaikkea mahdollista.

G935-headset ei tuo konkreettisesti mitään uutta pelituotemaailmaan, mutta ne ovat laadukkaan tuntuiset ja hyvät langattomat pelikuulokkeet. Jos kaipaat runsaasti säätömahdollisuuksia, G935 on varteenotettava vaihtoehto.

Muussa tapauksessa halvemmalla (kuulokkeiden suositushinta on 189 euroa) saa aivan yhtä laadukkaat luurit, kuten IS:n hyväksi toteamat HyperX Cloud Flightit. Nykyisellä hintalapulla pitäisi pystyä erottumaan kilpailijoista, mutta selviä eroja en kuitenkaan löytänyt.

G935:

 • Paino (ilman johtoa tai USB-vastaanotinta): 379 g

 • Kaiutinelementti: 50 mm

 • Taajuusvaste: 20 Hz – 20 kHz

 • Latauskaapelin pituus: 2 m

 • Mobiilijohdon pituus: 1,5 m

 • Langaton toimintasäde: sisällä 15 m, ulkona 20 m

 • Akku: oletusasetuksilla 8 tuntia (ääni 50%), ilman valaistusta 12h

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?