Hurjat jonot, loppui 20 minuutissa – testasimme Fortnite-tähden kohuhiiren - Testit - Ilta-Sanomat

Hurjat jonot, loppui 20 minuutissa – testasimme Fortnite-tähden kohuhiiren

Fortnite-tähti Tyler ”Ninja” Blevinsin kanssa tehty Air58-hiiri myytiin loppuun 20 minuutissa.

Julkaistu: 12.1.2019 16:00

Ilta-Sanomat testasi Finalmousen joulukuussa julkaiseman kohutun pelihiiren, jonka 45000 kappaleen erä myytiin loppuun 20 minuutissa.

Viimeisen vuoden aikana yksi puhutuimmista laitevalmistajista pelaajapiireissä on ollut melko tuntematon Finalmouse. Vuonna 2015 perustettu amerikalaisfirma on rakentanut brändinsä kevyiden pelihiirien ympärille.

Yritys on julkaissut muutaman vuoden aikana useamman hiiren, jotka on kaikki myyty loppuun nopeasti. Finalmousen uusin malli on Fortnite-tähden Tyler ”Ninja” Blevinsin kanssa kehitetty Finalmouse Air58 Ninja.

Air58-hiiri esiteltiin Los Angelesissa järjestetyssä tilaisuudessa 1. joulukuuta. Esittelytilaisuuden yhteydessä oli mahdollista myös ostaa hiiri heti mukaan 90 dollarilla. Paikan päälle saapui satoja innokkaita ostajia.

Finalmousen mukaan Air58-hiirtä on valmistettu 45 000 kappaleen erä, joka myytiin loppuun 20 minuutissa. Ilta-Sanomat testasi, millainen haluttu 90 euron hiiri on ja onko se kaiken hypen arvoinen.

Kevyt, ruma ja karsittu

Finalmouse Air58 Ninja -hiirestä tuli myyntiin kaksi versiota (Cherry Blossom Red ja Blue), joiden ainoa ero on väri.

Hiiri painaa vain 58 grammaa, eli yhdeksän grammaa vähemmän kuin Finalmousen toiseksi kevyin malli Ultralight Pro. Ero on huomattava pääasiassa käyttämääni Logitech G Pro -hiireen, joka painaa 83 grammaa.

Fortnite-pelaaja Tyler ”Ninja” Blevins on Twitchin suosituin striimaaja.

Air58:n keveyden selittää rei’itetty kuori ja niin sanottu kummitusjohto (phantom cord). Yleisesti hiirien johdot ovat punottua kangasta, mutta Air58:ssa on todella kevyt ja joustava nylonjohto.

Hiiri istui omaan käteeni hyvin, eikä rei’itettyä pintaa huomannut ensimmäisen parin minuutin jälkeen. Keveyteen meni hetki tottua, mutta pian tähtäin hakeutui Counter-Strikessa ja PlayerUnknown’s Battlegroundissa pään kohdalle kuten ennenkin.

Air58-hiiri esiteltiin Los Angelesissa 1. joulukuuta. Paikan päälle hiirtä saapui ihmettelemään satoja ihmisiä.

Hiiren ulkonäöstä on pakko mainita sen verran, että reikäpinta on todella karunnäköinen. Jos hiiren ulkonäöllä on merkitystä, niin Finalmouset kannattaa jättää suosiolla huomioimatta. Itselleni tämä ei ole ongelma, sillä pääosan ajasta karu pinta on piilossa kämmenen alla.

Finalmouse luottaa vahvasti hiiren keveyden riittävän houkuttelemaan ostajia, sillä mitään muuta erikoista hiirestä ei löydy. Ei ledejä, erillisiä säätöohjelmia tai edes ylimääräisiä nappeja.

Dpi-herkkyyttä ei voi säätää erillisellä ohjelmalla, vaan käyttäjän tulee valita omansa neljästä esiasetuksesta: 400/800/1600/3200. Valinta tehdään painamalla rullan alapuolella olevaa näppäintä. Itse olen käyttänyt jo vuosia 1000 dpi:n herkkyyttä kaikissa hiirissäni, joten tarkkuuden muuttaminen alhaisemman lukeman mukaan vaati pientä googlettelua.

Testin ensimmäiset kaksi viikkoa sujuivat ilman ongelmia. Kolmannen viikon alkaessa hiiren rulla sanoi itsensä irti kesken yöllisen PUBG-ottelun. Ongelma on ilmeisesti yleinen, sillä netissä asiasta valitetaan enemmänkin. Nyt testatun Air58:n sijaan rulla oli hajonnut vanhemmissa malleissa.

Olin yhteydessä hiiren ostopaikkaan eli ruotsalaiseen verkkokauppaan, josta kerrottiin yllättäen heillä olevan muutama varakappale varastossa. Hiiriä oli laitettu sivuun mahdollisia takuutapauksia varten. Korvaava hiiri lähti liikkeelle vuorokaudessa.

Myös usealla muulla käyttäjällä on ollut monenlaisia vastoinkäymisiä. Yhdellä oli hiiren pohjassa olevat tassut väärin ja toisella pinta on alkanut kärsiä jo parissa viikossa. Laadunvalvonta on selvästi asia, jossa Finalmousen pitää pystyä parantamaan.

Air58 painaa nimensä mukaisesti vain 58 grammaa. Keveys on hiiren ainoa oikea myyntivaltti.

Finalmouse Air58 on yllättävästä hajoamisesta huolimatta mielenkiintoinen tuote. Itselleni se sopii hyvin, mutta se ei ole missään nimessä täydellinen. Laatu ei vakuuta ja dpin porrastukset eivät ole omaan mieleeni. Rajattu saatavuus ja suhteellisen kallis hinta verrattuna ominaisuuksiin ovat myös isoja miinuksia.

Suosittelenko sitten Finalmousea? Kyllä, jos tykkäät kokeilla jotain uutta, saat ostettua sen normaaliin myyntihintaan tai pidät erityisesti kevyistä hiiristä.

Jos taas joudut maksamaan katuhinnan – netissä hinnat ovat liikkuneet alkuvuoden aikana 150–250 euron välillä – markkinoilta löytyy kymmeniä hiiriä, jotka antavat pienemmällä summalla paremman kokonaisuuden.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?