Testissä HyperX Alloy Core RGB, Alloy FPS RGB, Pulsefire Core, Pulsefire FPS Pro ja Fury S Speed - Testit - Ilta-Sanomat

Tuoko parin kympin lisäsijoitus onnen: Testasimme perus- ja pro-mallit HyperX:n pelivälineistä

Ilta-Sanomat testasi viisi HyperX:n pelituotetta.

Julkaistu: 8.12.2018 16:00

Ilta-Sanomat testasi HyperX:n uusia huipputuotteita ja niiden halpisversioita.

Yksi pelaajien tällä hetkellä eniten suosimista laitevalmistajista on HyperX, jonka tuotteista erityisesti kuulokkeet nauttivat suosiota. Luurien lisäksi yhtiön tuotevalikoimasta löytyy pelihiiriä, -näppäimistöjä ja -hiirimattoja.

HyperX:n kalleimmat mallit ovat yleisesti pro-tuotteita. Niiden rinnalle on nyt tuotu halvemmat Core-mallit, joissa on vähemmän ominaisuuksia, mutta ne lähtevät kaupasta mukaan huomattavasti halvemmin hinnoin.

Ilta-Sanomat otti testiin kaksi Pro-tuotetta ja niiden halvemmat Core-versiot. Lisäksi testasimme yhden HyperX:n isoista hiirimatoista. Laitteet korvasivat normaalisti käytössä olevat tuotteet reilun kahden viikon ajaksi.

Mekaanisesta näppäimistöstä ei ole paluuta

Näppäimistöistä testiin otettiin noin 60 euroa maksava Alloy Core RGB sekä hieman yli sata euroa maksava Alloy FPS RGB.

Coressa on muoviset kytkimet, FPS RGB:ssä puolestaan mekaaniset. Yleisesti mekaaniset näppäimistöt ovat tarkempia, äänekkäämpiä ja hinnakkaampia.

60 euron Alloy Core RGB on selkeä pettymys, jos on käyttänyt mekaanisia näppäimistöjä viimeiset kymmenen vuotta kotona ja työpaikalla. Kirjoitustuntuma ei ole huono, mutta täysin erilainen. Kirjoitusvirheiden määrä tuplaantui ensimmäisen parin päivän ajan.

Alloy Coressa on värikkäät ledit, joita ei voi säätää oman mielensä mukaisesti. Näppäimistöstä löytyy viisi valmista vaihtoehtoja, joten riittävän hyvä todennäköisesti löytyy. Alloy Core on myös erittäin suurikokoinen, joten usb-läpiviennin puuttuminen hämmästyttää.

Medianäppäimet tuntuvat muun näppäimistön tapaan halvoilta, mutta hoitavat tehtävänsä kunniakkaasti. Tosin oikean yläkulman asettelu ei ole itselleni se mieluisin.

Alloy Core RGB (vasemmalla) on huomattavasti isompi kuin kalliimpi ja kevyempi Alloy FPS RGB.

Entä sitten lähes tuplasti kalliimpi Alloy FPS RGB? Ero on kuin yöllä ja päivällä.

Teräksinen runko, usb-läpivienti (vain puhelimen lataus), täysi led-kontrolli, irrotettava usb-johto, medianäppäimet, pelitila... FPS RGB:stä löytyvät kaikki ominaisuudet, joita haluan.

FPS RGB:ssä on Kailhin lineaariset Silver Speed -kytkimet eli niissä ei ole lainkaan tuntopistettä. Kytkimet aktivoituvat 40 gramman voimalla ja kytkentäpiste on vain 1,1 millimetriä, mikä 0,9 vähemmän kuin suosittujen Cherry MX:n. Vaikka ero on suuri, sitä ei juuri huomaa.

Näppäimistön omaan muistiin voi tallentaa kolme väriprofiilia, joita saa säädettyä NGenuity-ohjelmalla. Näppäimet ovat itse rungosta sen verran korkealla, että ledit valaisevat työpistettä melko lailla. Ledit voi sammuttaa halutessaan.

Media- ja erikoisnäppäimet on piilotettu F6–F12-näppäinten alle, joten kappaletta vaihtaakseen pitää painaa fn+F8:aa samanaikaisesti. Normaalisti käyttämässäni Logitech G513:ssa fn-näppäimen pystyy jättämään aina päälle -tilaan, joten pelkän F8:n painaminen vaihtaa kappaletta. Tämä ominaisuus oli oikeastaan ainoa, jota tuli ikävä FPS RGB:tä käyttäessä.

Reilun sadan euron hintaluokassa on vaikea löytää yhtä monipuolista ja laadukkaan tuntuista näppäimistöä kuin FPS RGB. Muutamalla pienellä parannuksella – kunnon usb-läpivienti, Logitechin fn-toiminnon kopioiminen, laajempi kytkinvalikoima – tekisivät näppäimistöstä lähes täydellisen.

Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

Kaksi hyvin samanlaista hiirtä – 20 euron lisäsijoitus kannattaa

HyperX:n hiiristä testasimme Pulsefire Core- ja Pulsefire FPS Pro -mallit. Core maksaa noin 40 euroa ja FPS Pro 20 euroa enemmän. Hiirien isoimmat erot ovat koko, muotoilu, sensori sekä näppituntuma.

Core on 8 grammaa kevyempi, hieman pienempi ja muotoilultaan linjakkaampi. Kurvikkaammassa ja kalliimmassa mallissa FPS Prossa hiiren molemmat kyljet on suurimmilta osin vuorattu kumipinnoitteella, joka auttaa löytämään paremman otteen hiirestä.

Molempien hiirien dpi:tä [herkkyyttä] ja ledejä voi säätää NGenuity-ohjelmalla. Core-mallissa herkkyysväli on 1–6200 välillä ja FPS Prossa raja on 16 000. Itse olen käyttänyt jo vuosia 1000 dpin herkkyyttä, joten ylimääräinen säätövara lähinnä ihmetyttää.

Molemmat testissä olleet hiiret ovat käyttökelpoisia. Molempien hiirien rullaa pitää myös kehua, sillä vahinkohypyt esimerkiksi Counter-Strikessa vähenivät. Hiirien isoimmat erot ovat muotoilu ja ulkonäkö, joka korostui tässäkin testissä.

Jos testauksessa olleista malleista toista pitäisi suositella, se olisi kalliimpi FPS Pro, koska reunoilla oleva kumipinnoite on helposti 20 euron lisäsijoituksen arvoinen.

Jos taulukko ei näy yllä, katso se täältä.

 

Hiirien kanssa käytin pääasiassa HyperX:n Fury S Speed -hiirimattoa. Kangasmatto ei kauheasti eroa kilpailijoiden vastaavista: Hillitty design, suuri koko, kumipohja ja liukuva pinta toimivat kerta toisensa jälkeen.

Xtrfyn hiirimattojen tavoin myös Fury S Speedia koristaa punottu reuna, joka ei kuitenkaan haitannut itseäni testijakson aikana. Matto on myös helppo puhdistaa esimerkiksi tiskikoneessa, sillä pinta ei kärsinyt lainkaan testipesusta.

Hiiriä testasin HyperX:n Fury S Speed -hiirimaton lisäksi Fnatic Gearin ja SteelSeries Qck+:n kanssa. Hiiret toimivat yhtä hyvin kaikilla alustoilla.

HyperX Fury S Speed:

  • Mitat: 450 x 400 x 4 mm (Large)

  • Paino: 500g

  • Saatavilla myös koossa S, M ja XL

HyperX:n ammattilaistuotteet ovat hintansa arvoisia, mutta Core-malliston osalta lopputulos on ristiriitainen. Halpamalliston tuotteet eivät ole huonoja, mutta pienellä lisäsijoituksella saa huomattavasti parempaa tavaraa.

Pulsefire Core (vasemmalla) ja Pulsefire FPS Pro ovat molemmat kelpo hiiriä. FPS Pron valttikortti on sivulla olevat muovipinnoitteet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?