Testit

Testi: LG G7 ThinQ -puhelin hellii musiikinystävää

Julkaistu:

Testi
LG G7 ThinQ -puhelimessa on paljon hyvää, mutta kilpailu on kovaa.
Eteläkorealaisen elektroniikkajätti LG:n merkki on näkynyt Suomessa lähinnä televisioissa ja kodinkoneissa, mutta puhelinmarkkinoilla on ollut hiljaisempaa. Nyt yhtiö pyrkii jälleen tuomaan Suomen markkinoille täyden valikoiman puhelimia eri hintaluokkiin.

Toukokuun alussa esitelty LG G7 ThinQ on yhtiön puhelinmalliston uusi noin 800 euron hintainen lippulaivamalli... tai ei ehkä sittenkään, sillä LG:llä on Suomessa myynnissä myös noin tonnin hintainen LG V30S ThinQ, josta yhtiö on kuitenkin pitänyt matalampaa profiilia. Eroja ovat esimerkiksi V30S-mallin oled-näyttö, kun taas G7:ssa on tyydytty lcd-näyttöön.

Ulkoasultaan LG G7 ThinQ on huippupuhelimien sarjassa aika geneerinen. Vuosi sitten lähes koko etuosan peittävä 6,1 tuuman näyttö sekä yläreunassa oleva lovi mikrofonia ja kameraa varten olisi ollut mullistava, nyt Applen iPhone X:n esittelemä muotoilu on nähty muun muassa OnePlus 6- ja Huawei Honor 10 -puhelimissa.

Takana on sormenjälkiä keräävä reunoille kaareutuva lasipinta, kaksi päällekkäistä kameraa ja niiden alle sijoitettu sormenjälkilukija.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Loistava näyttö

Puhelimen lcd-näytön erikoisuus on kirkkaus. Kun älypuhelimien näyttöjen kirkkaus on yleensä noin 500 nitsin luokkaa, niin G7:n näyttö pystyy loistamaan jopa 1000 nitsin valovoimalla.

Normaalikäytössä näytön kirkkaus on kuitenkin muiden puhelimien luokkaa, ja huippukirkkauden saa käyttöön joko kirkkauden liukusäätimen viereisestä valintanäppäimestä tai automaattisesti esimerkiksi kirkkaassa auringonpaisteessa, missä se auttaa näytön lukemista.

Sinänsä näyttö on hyvä, mutta sävyt eivät yllä todelliseen mustaan samaan tapaan kuin oled-näytöissä. Näyttöä reunustavan mustan kehyksen ja sitä vaaleamman ”mustan” näyttökuvan raja on selvä esimerkiksi videoita katsellessa.

Lisää ääntä pöydästä

Se, missä LG:n puhelin loistaa, on kuulokeääni. Ilahduttavasti LG ei ole luopunut 3,5 mm -kuulokeliitännästä, joten puhelimeen saa liitettyä kunnolliset johdolliset kuulokkeet. Puhelimessa on lisäksi Hi-Fi Quad DAC -muunnin, jonka ansiosta äänenlaatu erottuu kilpailijoista edukseen ainakin laadukkailla kuulokkeilla. Puhelimen mukana tulevat kuulokkeet ovat tosin aika perustasoa, joten musiikinystävän kannattaa kokeilla muita malleja.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mikään täydellinen musiikinystävän riemurasia ei G7 kuitenkaan ole. Puhelimessa on vain yksi monokaiutin. Tätä LG on korvannut uudella Boombox-toiminnolla, joka saa ääneen lisää bassoa käyttämällä puhelimen sisätilaa resonanssikammiona, kun puhelimen laittaa tasaiselle pinnalle. Pöydällä Boombox tuo kyllä ääneen vähän enemmän massaa, mutta jos nyt haluaa katsoa vaikka videota ilman kuulokkeita, niin kyllä joidenkin kilpailijoiden stereokaiuttimia tulee ikävä.

Toisaalta, ainahan puhelimeen voi liittää vaikka bluetooth-kaiuttimen musiikin kuuntelua varten.

Älyä kameraan

Puhelimen ThinQ-lisäkkeellä tarkoitetaan niin sanottuja tekoälytoimintoja, jotka liittyvät pääasiassa puhelimen kameraan. Kamerasovelluksessa löytyy vaihtoehto AI CAM, jonka valinnan jälkeen sovellus yrittää tunnistaa kuvattavana olevan kohteen ja koettaa käyttää siihen parhaita mahdollisia asetuksia.

Tunnistamisen laita on joskus vähän niin ja näin, esimerkiksi nappikuulokkeille laite yrittää tarjota esimerkiksi vaihtoehtoja ”olut”, ”tekstiviestintä” ja ”infinity-allas”. Toisaalta pienen pohdinnan jälkeen sovellus osasi antaa teekupille ”juoma”-asetukset.

Aivan ainutlaatuinen LG:n ratkaisu ei ole, Huawein puhelimista löytyy myös samantapaista tekoälyä. Joka tapauksessa tekniikka tuntuu onnistuessaan hieman parantavan kuvauksen tuloksia.

Kamerassa löytyy myös oma tilansa hämäräkuvaukseen, joka voimistaa valoisuutta, mutta heikentää tarkkuutta.

Vähän jokaiselle jotakin

LG käyttää puhelimissaan omaa Androidin päälle lisättyä käyttöliittymäänsä, jota voisi ehkä hieman päivittää. Jostain selittämättömästä syystä puhelin muutaman kerran myös sulki sovelluksia yllättäen, vaikka mielestäni en edes koskettanut näyttöä mitenkään erityisellä tavalla.

Puhelimessa on myös sormenjälkitunnistuksen lisäksi myös kasvontunnistus, joka tosin toimi melko hitaasti ja epävarmasti hyvässäkin valaistuksessa.

LG G7 ThinQ on kokonaisuutena kelpo puhelin, mutta vähempää ei 800 euron laitteelta voi odottaakaan. Kestäväkin se on, sillä puhelin on IP68-standardin mukaisesti pöly- ja vesitiivis ja sillä on MIL-STD 810G -kestävyysluokitus.

Sen on kuitenkin vaikeaa erottua samanhintaisten kilpailijoiden joukosta. Parhaiten se pärjää äänenlaadulla, ja ainakin itse toivon, että sama linja jatkuu tulevissakin malleissa.

Korjaus 18.6: Boombox-toiminto ei edellytä musiikin lataamista puhelimeen, vaan toimii myös Spotifyllä ja YouTubella.

LG G7 ThinQ, tekniset tiedotKäyttöjärjestelmäAndroid 8.0 OreoSuoritinSnapdragon 845 (4x2,8 GHz & 4x1,7 GHz)Keskusmuisti4 GtMassamuisti64 GtNäyttö6,1", 3120 x 1440, 564 ppiPääkamera16 MP (f/1,9) ja 16 MP (f/1,6) led-salamaKakkoskamera8 MP (f/1,9)Koko153.2 x 71.9 x 7.9 mmPaino162 gAkku3000 mAh, kiinteäSimnano-simMuistikorttipaikka2 Tb microSDSormenjälkilukijaon

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt