Testit

Testissä Asuksen uusi peliheadset – yksi ominaisuus muuttaa pelikokemuksen

Julkaistu:

TESTI
Asus ROG Strix Fusion 500 -pelikuulokkeiden suurimmat ominaisuudet löytyvät vasemmasta kuulokkeesta. Yksi ominaisuuksista nousi ylitse muiden.
Emolevyistä ja näytönohjaimista parhaiten tunnettu Asus on tuonut markkinoille uudet ROG-pelituoteperheeseen kuuluvat pelikuulokkeet, jotka kulkevat nimellä Asus ROG Strix Fusion 500.

Ulkoisesti näyttävät kuulokkeet tarjoavat RGB-valojen lisäksi kuulokkeisiin integroidut kosketussäätimet sekä huippulaatuiseksi mainostettua äänentoistoa. Kuulokkeet kytketään koneeseen kiinni usb:llä ja kuulokkeisiin mikro-usb-liittimellä. Pc:n lisäksi luurit toimivat suoraan PlayStation 4:llä.

Pakkauksesta paljastuu kiiltävät ja näyttävät kuulokkeet, joiden muovipinta kerää tehokkaasti sormenjäljet. Mukana on myös keinonahkaiset ja verkkokankaasta valmistetut korvapehmusteet, joita voi vaihdella mieltymyksen tai tilanteen mukaan.

Paketin mukana tulee:
 • kuulokkeet
 • usb-kaapeli (2 m)
 • pikaopas
 • korvapehmusteet (keinonahka)
 • vaihtopehmusteet (verkkokangas)
Kuulokkeet olivat testikäytössä reilun viikon, jonka aikana niillä kuunneltiin musiikkia, katsottiin elokuvia sekä pelattiin Counter-Strikea ja PlayerUnknown’s Battlegroundsia.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Yksi ominaisuus tekee luureista mielenkiintoiset

Kupit ovat mukavat ja laadukkaan oloiset. Pidempien pelisessioiden aikana ne eivät painaneet tai hiostaneet kertaakaan. Lisäksi kupit saa taitettua sankojen myötäiseksi, jolloin headset vie vähemmän tilaa esimerkiksi matkustaessa.

Ääni kuulostaa paremmalta tiiviimpien keinonahkaisten pehmusteiden kanssa, sillä ääni ei pääse ”karkaamaan”. Muiden pelikuulokkeiden tavoin ääni on bassovoittoinen, mikä sopii erinomaisesti pelaamiseen, mutta ärsyttää monia musiikinystäviä. Täysverisistä hifi-luureista ei siis ole kyse. Kaiken kaikkiaan ääni on kuitenkin puhdas ja miellyttävä.

Verkkokankaasta tehdyt pehmusteet sopivat tilanteisiin, joissa pitää kuulla, mitä ympärillä tapahtuu. Keinonahkaiset pehmusteet puolestaan blokkaavat ulkopuoliset äänet tehokkaasti.

Yksi kuulokkeiden avainominaisuuksista on vasemman kupin yhteyteen sijoitettu 7.1-surround-äänen käynnistysnappula, joka osoittautui erittäin hyödylliseksi. Esimerkiksi PUBGissa peliäänet kuulostivat selkeämmiltä 7.1-äänellä, mutta CS:GO:ssa pelit sujuivat paremmin perinteisillä äänillä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vasemmassa kupissa on kosketussäätimet, joilla voi säätää äänenvoimakkuutta, vaihtaa kappaletta tai pysäyttää toiston. Ääntä säädetään liikuttamalla sormea muovia pitkin ylös tai alas, biisiä vaihdetaan hivuttamalla sormea vasemmalle tai oikealle. Äänen säätäminen ja kappaleiden vaihtaminen toimii, mutta käyttö jäi vähäiseksi.

Napautuksella saa pysäytettyä tai jatkettua musiikin toistoa. Toiminto osoittautui usean kerran hyvin ärsyttäväksi, kun musiikki lähti soimaan ottaessa kuulokkeita päästä. Kosketussäätimen toimintoja ei ole mahdollista muuttaa hallintaohjelmistosta, mikä on selkeä puute.

Kiinteä mikrofoni on sijoitettu vasempaan kuulokkeeseen. Mikrofonin saa mykistettyä nostamalla sen piiloon kuulokkeisiin tehtyyn koloon, jolloin se päästää selkeän napsahduksen mykistämisen merkiksi.

Mikrofonin ääni on selkeä, muttei eroa juurikaan testaajan käyttämien SteelSeries Siberia 200 -kuulokkeiden mikrofonista. Molempien kuulokkeiden kanssa on ollut käytössä MSI Z370-A Pro -emolevyn kiinteä äänipiiri.

Kuulokkeiden valoja voi säätää Asuksen Aura-ohjelmalla. Sillä voi synkronoida myös koko pelijoukkueen kuulokkeet toistamaan samoja värejä keskenään esimerkiksi laneilla, jos valobrassailusta tykkää.

Ohjelma ei kuitenkaan toiminut halutusti. Se asentui, muttei käynnistynyt lukuisista uudelleenasennuksista sekä tietokoneen buuttauksista huolimatta. Väreillä leikkiminen jäi siis tekemättä.

Hyvät, mutta hieman kalliit pelikuulokkeet

Kaiken kaikkiaan Fusion 500 -kuulokkeet ovat loistavat pelikäyttöön, mutta samalla muutenkin mielenkiintoiset. Napilla kytkettävä 7.1-kanavainen surround-ääni on ominaisuus, joka erottaa kuulokkeet sen kilpailijoista.

Sen sijaan vasemman kuulokkeen kosketussäätimet ovat hyvä idea, mutta toteutus ontuu pahasti.

180 euron hinta nostaa peliluurit hieman normaalia kalliimpien joukkoon. Paremmasta äänenlaadusta joutuu maksamaan melko kovan summan, joten peruspelaajan on hyvä miettiä, onko lisäsijoitus kannattava.

Hieman halvemmalla saa esimerkiksi langattomat HyperX Cloud Fighter -kuulokkeet. IS:n testissä HyperX:n kuulokkeiden todettiin ”edustavan jotakuinkin parasta mitä pelaajille on tarjolla”.

Tekniset tiedot:
 • Hifi-luokan ESS ES9018 -D/A-muunnin ja SABRE9601K-vahvistin
 • Plug-and-play-tekniikalla toimiva virtuaalinen 7.1-kanavainen surround-ääni
 • Kosketussäätimet kuulokkeissa
 • Optimoitu digitaalinen mikrofoni
 • Impedanssi: 32 Ohm
 • Taajuusvaste: 20–20 000 Hz
 • Mikrofonin herkkyys: -39 dB ± 3 dB
 • 2 metrin punottu usb-kaapeli

Kommentit

  Näytä lisää
  Kommentointi on päättynyt