Testit

Parasta mitä pelaajalle on tarjolla – testasimme HyperX:n upouudet langattomat kuulokkeet

Julkaistu:

Testi
Testasimme HyperX:n ensimmäiset langattomat pelikuulokkeet.
Pelitarvikkeet ovat tämän hetken ehkä kuumin lisätarvikkeiden tuoteryhmä. Laitevalmistajat ovat olleet vikkeliä hyödyntään esportsin tuoman nosteen kilpapelaamiselle.

Yksi näistä valmistajista on Kingston HyperX-brändeineen, joka on nopeasti lisännyt tuotereppuunsa pelihiiret, -näppäimistöt ja -kuulokkeet. Samalla valmistaja todistaa, että tuoteryhmässä löytyy vielä kehitettävää. Yhtiö nimittäin julkaisi CES-messuilla Yhdysvalloissa ensimmäiset langattomat pelikuulokkeensa, HyperX Cloud Flight Headsetin.

Kuulokkeiden langattomuus on toteutettu bluetooth-mokkulalla, joka on paritettu itse luurien kanssa. Usb-lähettimen saa kiinni tietokoneeseen (pc, Mac) tai Playstation 4:ään ilman ajurien asennusta tai muita säätöjä. Sekä tietokoneella että Pleikkarilla pelkkä lähettimen laittaminen usb-porttiin ja kuulokkeiden virtanäppäimen painaminen riittä käyttöönottoon.

Koska kuulokkeet ovat langattomat, mikrofonin mykistys on siirretty piuhasta toiseen korvakuppiin. Kupin painaminen sivusuunnasta mykistää mikin. Myös äänenvoimakkuudensäätörulla on kuulokekupin alareunassa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Mykistystoiminnon sijoituksessa on se ongelma, että pelaajan on vaikea tietää, onko mikrofoni päällä vai poissa. Toki mikrofonin voi myös irrottaa kokonaan, sillä se on kiinni tavallisella 3,5 millimetrin ääniplugilla.

Cloud Flightia voi käyttää myös mukana tulevan 1,3-metrisen vakioäänijohdon kanssa, jolloin kuulokkeet toimivat passiivitilassa akkua syömättä. Tällöin ne toimivat ääntä kuunneltaessa aivan kuten kaikki muutkin kuulokkeet, mutta mikrofonia ei käy käyttäminen. Langallisessa analogikäytössä laitteen ääniala on hieman suurempi (15–23 000 Hz) kuin langattomasti (20–20 000 Hz).

Luurit saa johdolla kiinni kaikkialle, minne tavalliset kuulokkeetkin saisi. Näitä ovat puhelimet, tietokoneet ja stereot, ja tällä tavoin pääsee pelaamaan myös Xbox Onella – toki ilman keskustelumahdollisuutta.

Kuulokkeiden äänenlaatu on hyvä. Vastamelutoimintoa ei ole, mutta täysin suljettuna ne eristävät ympäristöään silti verrattain hyvin.

Cloud Flightit kelpaavat hyvin myös musiikin kuunteluun. Bluetoothilla on kantamaa useampia metrejä, joten esimerkiksi sängyllä makoileminen luurit päässä tietokoneen ollessa samassa huoneessa onnistuu hyvin. Kauemmas käveltäessä tai paksun seinän taakse mentäessä 2,4 gigahertsin taajuuskaistaa käyttävä ääni alkaa pätkiä.

Kuulokkeet ovat päässä napakat, mutta eivät purista liikaa. Pidemmätkään käyttösessiot eivät tuottaneet ongelmia, mutta päitä ja makuja on toki moneen lähtöön. Mukavana yksityiskohtana kupit kääntyvät sankojen suuntaiseksi, jolloin headset vie säilytyksessä ja kuljetuksessa vähemmän tilaa.

Valmistaja lupaa akulle 13–30 tunnin käyttöikää riippuen siitä, pidetäänkö luurien valoja päällä vai ei. Tämä on varsin riittävästi, eikä akun loppuminen muodostunut kertaakaan ongelmaksi.

Kingstonin HyperX Cloud Flight Headset edustaa jotakuinkin parasta, mitä pelaajille on tällä hetkellä tarjolla. Tämä myös tarkoittaa sitä, että sillä on hintansa – pelituotteet kun ovat katetuotteita. 160 euron sijoitus ei nimittäin ole tosipelaajallekaan ihan mitätön investointi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt
    Tuoreimmat