DNA teki ison muutoksen puhelinten hinnoitteluun

DNA lupaa vähintään samaa hintaa kuin kilpailijoiden alin tarjous.

DNA muuttaa hinnan puhelimen ostotilanteessa tarvittaessa sen hetken alimman tiedossa olevan markkinahinnan mukaiseksi.

DNA tuo puhelinkauppaansa uuden hinnoittelun. Takuuhinta-niminen muuttuva hinnoittelu tuo teleoperaattorin verkko- sekä kivijalkamyymälöihin tiedot eri kilpailijoiden puhelinhinnoista.

Automatiikka muuttaa puhelimen hinnan sen hetken vertailun alimman markkinahinnan mukaiseksi ilman että puhelimen ostajan tarvitsee itse selvittää asiaa. Teleoperaattorin mukaan hinnoittelu on voimassa koko Suomessa.

Lue lisää: Suomi sai uuden suosikki­puhelimen – yksi laite nousee myyntilistoilla kuin raketti

Ostajan kannattaa huomioida, että DNA:n hinta ei silti välttämättä ole markkinoiden edullisin. Vertailussa ovat mukana Elisa, Telia, Verkkokauppa.com, Gigantti, Power ja Veikon Kone, mutta puhelinten myyjiä on tätä enemmän.

Takuuhinnan taustalla on tunnin välein päivittyvä automaattinen hintavertailu, jonka DNA myös näyttää verkkosivuillaan.

– Erityisesti korkean inflaation aikoina, kun kuluttajahinnat yleisesti kallistuvat, tahdomme helpottaa ihmisten arkea ja auttaa heitä löytämään itselleen sopivan puhelimen edullisimpaan hintaan, DNA:n mobiililiiketoiminnan johtaja Cedric Kamtsan sanoo tiedotteessa.

DNA sanoo, että ostotapahtuman yhteydessä myyjä tarkistaa hintavertailun ja tarvittaessa laskee hintaa vastaamaan vertailun alinta hintaa. Hinnoittelu koskee myös tarjoushintoja, ja sen piiriin kuuluvat ostohetkellä jälleenmyyjien verkkokaupoissa heti saatavilla olevien mallien hinnat. Yksittäisissä kivijalkakaupoissa olevat tarjoukset eivät välttämättä kuitenkaan ole seurannan ulottuvilla.

Hinnoitteluun on poikkeuksia. Se ei koske kilpailijoiden mahdollisia kanta-asiakastarjouksia tai muita kohdennettuja alennuksia.

Hinta säilyy ostoskorissa 20 minuuttia. Puhelimia voi ostaa enintään yhden asiakasta kohden.

Tuotteiden hintojen elävä seuranta ei sinänsä ole uutta elektroniikkamyynnissä. Esimerkiksi Powerin hintarobotti seuraa kilpailijoiden hinnoittelua tarkasti ja voi nostaa tai laskea hintoja useamman kerran yhden päivän aikana.

DNA:n aloitteesta huolimatta ostaja saa olla tarkkana puhelinta hankkiessaan, ja tiettyjä alepäiviä kannattaa usein odotella, jos mahdollista.

Hintoja vertaileva Hintaopas-palvelu huomauttaa puhelimia myytävän tarjoushintaan usein. Etenkin Black Week- ja Black Friday ‑tarjoukset ovat monesti hyviä.

Myös joulualesta saa puhelimia hyvään hintaan, mutta varoa pitää myös. Joidenkin tuotteiden osalta on ilmennyt niin sanottua hintojen pumppaamista, eli hintoja on keinotekoisesti nostettu ennen alepäiviä, jotta alennusprosentti saadaan näyttämään isolta.

Jopa suomalaisia puhelinmyyjiä on epäilty tällaisesta toiminnasta. MTV kertoi havainnoistaan viime marraskuussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?