Internet täyttyi kuvilla väitetystä Nokia-huippu­puhelimesta – mistä oikein on kyse?

Väitetty Nokia Magic Max näyttää epäilyttävän paljon iPhonelta. Huhuihin on syytä suhtautua varauksella.

Barcelonan Mobile World Congress -messuilla esiteltiin edullisempia Nokia-puhelinmalleja, kuten kuvan G22.

13.3. 10:39

Internet on täyttynyt viikonlopun aikana väitteillä ja kuvilla väitetystä Nokia Magic Max -nimisestä älypuhelimesta. Suurin osa uutisoinnista on peräisin pieniltä ja verrattain tuntemattomilta verkkosivustoilta.

Ensimmäiset huhut lähtivät liikkeelle jo helmikuun lopulla, mutta ne ovat saaneet viime päivien aikana uutta vauhtia.

Verkossa liikkuvien kuvien perusteella puhelimessa on järeän iPhonen tyyppinen kolmoiskamera toisella puolella ja sen vieressä pieni näyttö, mikä olisi hyvin erikoinen tekninen ratkaisu.

Joidenkin väitteiden mukaan puhelimen väitetään olevan varustettu peräti 144 megapikselin pääkameralla. Joissakin kuvissa näkyy puolestaan laatikoita, joissa puhutaan 200 megapikselin kamerasta.

Esimerkiksi Gizchinan väitteiden mukaan puhelimessa olisi upouusi Snapdragon 8 Gen 2 -suoritin ja 7950 milliampeeritunnin akku 180 watin pikalatauksella. Väite kuulostaa erikoiselta, sillä Nokia-puhelimia lisenssillä valmistava Espoossa pääkonttoriaan pitävä HMD Global ei ole tähän asti kilpaillut latausnopeudella.

Väitteiden uskottavuutta vähentää myös se, että kamera-asettelu vaikuttaisi olevan suoraan Applelta peräisin. Lisäksi liikkeellä on kuvia, joissa kamerat on aseteltu Samsungin tapaan. Puhelimen nimeämistapa ei myöskään vastaa HMD:n käyttämää, kirjaimella alkavaa mallisarjakäytäntöä.

Ainakin osa väitteistä näyttää tulevan Intiasta ja Afrikasta, jotka olivat aikoinaan Nokian tärkeimpiä markkina-alueita. Ne ovat merkittävä markkina myös HMD Globalin Nokia-puhelimille.

Väitteisiin on suhtauduttu ristiriitaisesti. Jotkut verkon käyttäjät ovat toivottaneet ”kuninkaan takaisin”, toiset puolestaan epäilleet Nokia-puhelimien kykyä haastaa Apple ja aasialaisvalmistajat – tai sitten uutinen on tyrmätty epäuskottavana.

HMD julkisti mobiilialan vuoden päätapahtumassa Barcelonassa edullisia älypuhelimia, mutta ei mitään hintahaitarin yläpäähän. Tämä on jättänyt tilaa huhuille. HMD ei kuitenkaan ole tähän asti kilpaillut puhelimien ylimmässä lippulaivasarjassa, jossa kisa on erittäin kovaa.

HMD on pyrkinyt huippupuhelimien sijaan profiloitumaan runsaalla kierrätysmateriaalien käytöllä sekä ilmoituksella puhelinvalmistuksen siirtämisestä Eurooppaan.

Vaikka huhut olisivat perättömiä, ne kertovat kuitenkin jostakin. Markkinahuhut ovat viesti kiinnostuksesta brändiin ja sen laitteisiin. Toisin muotoiltuna voisi sanoa, että epäkiinnostavista laitteista tai valmistajista ei juuri huhuja liiku.

IS Digitoday pyysi asiasta kommenttia HMD Globalilta. Yhtiö ilmoitti, ettei se kommentoi tämänkaltaisia huhuja.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?