WhatsApp kaavailee rajua muutosta suosikki­toimintoon

Ryhmien jäsenyydelle voi kenties jatkossa asettaa päättymisajan, WABetaInfo huomasi.

Toiminto on kokeellinen, mutta jo näkyvissä WhatsAppin testiversiossa.

10.3. 6:48

WhatsAppin käyttäjät voivat jatkossa säätää jäsenyytensä ryhmissä päättymään tiettynä aikana, mikäli WABetaInfon sovelluksen iOS-testiversiosta löytämä toiminto tulee laajasti saataville.

Testiversion ryhmäinfossa on valinta nimeltä expiring groups ja sen avulla kukin käyttäjä voi valita itselleen sopivan ryhmästäpoistumisajan. Nykyisellään vaihtoehdot ovat yksi päivä, yksi viikko tai vapaasti valittava päivämäärä. Ryhmäjäsenyyden raukeamisen voi myös perua.

Ryhmistä poistuminen ei vaikuta olevan automaattista. Testiversiossa näkyvän valikon mukaan sovellus esittää valittuna hetkenä kehotuksen ”siivota” kyseiset ryhmät.

Omat valinnat eivät vaikuta ryhmän muihin jäseniin. Toiminto voidaan nähdä helppona keinona pitää WhatsAppin näkymä siistinä ja säästää tallennustilaa puhelimessa, kun se ei täyty turhien ryhmien, kuten vanhojen syntymäpäiväkeskustelujen, sisällöstä.

Ei ole tiedossa, milloin toiminto tulee kaikkien käytettäväksi. Teoriassa kokeelliset toiminnot eivät välttämättä toteudu tai ne saattavat muuttaa muotoaan ennen sovellukseen päätymistä.

Kaavaillut muutokset eivät pääty tähän. Tuoreisiin havaintoihin lukeutuu automaattinen roskapuhelujen esto. Tarkoitus on hiljentää puhelut, jotka tulevat tuntemattomista numeroista. Moni käyttäjä on saanut roskapuheluja WhatsAppissa. Pahimmillaan ne voivat johtaa arkaluonteisten tietojen ja rahojen menettämiseen.

Lue lisää: WhatsApp iskee spammi­puhelujen riesaan

Lisäksi WhatsApp valmistelee mahdollisuutta säilyttää viestit, vaikka ne olisi säädetty katoamaan automaattisesti keskustelusta. Kuka tahansa keskustelun osapuoli voi peruuttaa viestin säilyttämisen ja sen jälkeen siihen ei voi enää koskea.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?