WhatsApp iskee spammi­puhelujen riesaan

Puhelut tuntemattomista numeroista voi jatkossa hiljentää automaattisesti, WABetaInfo kertoo.

Metan omistama WhatsApp tekee muutosta, joka voi parantaa käyttäjien tietoturvaa.

6.3. 18:51

WhatsApp-pikaviestin rakentaa sovellukseen automaattista roskapuhelujen estoa. WABetaInfon mukaan käytännössä määrä on hiljentää puhelut, jotka tulevat tuntemattomista numeroista.

Vihje tulevasta löytyi WhatsAppin kokeellisesta Android-versiosta, eikä toiminnon aikataulu ole selvä. Testiversiossa on kuitenkin jo namiska, jolla toiminnon voi laittaa päälle ja pois. Hiljennettyinäkin puhelut näkyvät edelleen puheluhistoriassa ja ilmoituksissa.

WABetaInfon vuodentakaisen Twitter-kyselyn perusteella yli neljännes WhatsAppin käyttäjistä on saanut roskapuheluita. Ongelma voi korostua WhatsAppin verrattain uusissa Yhteisöissä, joiden perustajan puhelinnumero on aina kaikkien näkyvillä.

Roskapuhelut voivat uhata vastaanottajien henkilökohtaisia tietoja. Perinteisesti huijarit ovat voineet tekeytyä esimerkiksi Microsoftin työntekijöiksi ja väittää, että vastaanottajan laitteessa on vakava ongelma, jonka korjaamiseksi työntekijä haluaa etäyhteyden laitteeseen. Lopputuloksena uhri voi menettää rahansa.

Lue lisää: WhatsAppiin tulee suuri muutos – ja 5 toivottua parannusta

Hiljattain WABetaInfo kertoi myös, että WhatsApp valmistelee mahdollisuutta säilyttää viestit, vaikka ne olisi säädetty katoamaan automaattisesti keskustelusta. Kuka tahansa keskustelun osapuoli voi peruuttaa viestin säilyttämisen ja sen jälkeen siihen ei voi enää koskea.

Toimintoon saattaa tulla rajoituksia. Esimerkiksi ryhmien ylläpitäjien voi olla mahdollista säätää asetuksia niin, että vain he voivat estää viestien katoamisen.

Katoavia viestejä käytettäessä tulee muistaa, että joku on voinut ottaa niistä esimerkiksi kuvakaappauksen tai ikuistaa ne toisen puhelimen kameralla. WhatsApp on toistaiseksi alkanut estää ruutukaappauksia vain kerran katsottavista valokuvista ja videoista.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?