Nyt on vanhalla iPhonella hintaa! 59 000 euroa – paljonko itse maksaisit?

Ennätykset paukkuivat huutokaupassa, kun joku osti alkuperäisen iPhonen selvästi ennakoitua suuremmalla summalla.

Steve Jobs esitteli ensimmäisen iPhonen vuonna 2007. Koko ruudun kosketusnäyttö oli katseenvangitsija.

22.2. 19:15

Vuonna 2007 julkaistu ensimmäisen sukupolven iPhone myytiin LCG Auctionsin huutokaupassa 63 356,40 dollarilla eli noin 59 400 eurolla. Lopputulema oli yli 13 000 dollaria enemmän kuin odotettu 50 000 dollarin vähimmäishinta.

New Jerseyssä Yhdysvalloissa asuvan naisen myymä iPhone oli paitsi käyttämätön, myös alkuperäisessä ja hyväkuntoisessa pakkauksessaan nostaen puhelimen arvoa. Samalla tavalla arvoaan ovat kasvattaneet myös esimerkiksi klassiset videopelit.

Lue lisää: Super Mario 64 -pelikasetti myytiin yli 1,5 miljoonan dollarin ennätyshintaan – ensimmäinen yli miljoonan dollarin pelikasetti

Nainen kertoi CBS Newsille saaneensa lähes 16-vuotiaan iPhonen aikoinaan lahjaksi ystäviltään. Mutta koska hänellä oli jo uusi puhelin, hän päätti pitää iPhonen pakkauksessaan.

Kyseessä on suurin hinta, mikä alkuperäisestä iPhonesta on maksettu. Viime lokakuussa myytiin toinen alkuperäinen iPhone hinnan jäädessä 39 339 dollariin.

Lue lisää: Joku maksoi iPhonesta 40 000 euroa

Applen edesmennyt perustaja ja toimitusjohtaja Steve Jobs esitteli iPhonen vuonna 2007 käynnistäen älypuhelinten vallankumouksen. Vaikkakaan ei markkinoiden ensimmäinen älypuhelin, etupuolen suurelta osin täyttävä kosketusnäyttö villitsi yleisön ja puhelimesta tuli valtava hitti.

Nyt myydyssä puhelimessa on 8 gigatavun tallennustila ja 2 megapikselin kamera. Vielä vuonna 2019 puhelin arvioitiin toisessa yhteydessä vain 5000 dollarin arvoiseksi.

Nainen kertoi Business Insiderille käyttävänsä huutokaupan tuottoja tatuointiyrityksensä pönkittämiseen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?