WhatsAppin siirtäminen uuteen puhelimeen on toivottoman kömpelöä – helpotusta luvassa

WhatsAppista löytyi todisteita tulevasta toiminnosta, joka helpottaisi viestihistorian siirtoa Android-puhelinten välillä. Asian huomasi WABetaInfo.

Kokeellisten toimintojen saapumisesta sovelluksen yleiseen versioon ei koskaan ole takeita.

5.1. 18:07

Metan omistama WhatsApp-pikaviestin kaavailee virtaviivaisempaa tapaa siirtää viestit yhdestä Android-puhelimesta toiseen.

Sovelluksen seuraaja WABetaInfo löysi WhatsAppin kokeellisesta Android-versiosta toiminnon nimeltä chat transfer to Android. Uutispalvelun mukaan se antaa käyttäjien siirtää viestihistoriansa helposti tavalla, joka ei välttämättä nojaa erillisiin varmuuskopioihin.

Lue lisää: WhatsApp saa erikoisen uudistuksen – siitä voi silti olla yllättävää iloa

Kysymys ei siis ole iPhonen toiminnosta viestien siirtämiseksi Android-puhelimeen. WABetaInfon näkemä ilmoitus on Android-puhelimesta ja viittaa helpompaan keinoon vaihtaa yhdestä Android-puhelimesta toiseen.

Nykyisellään WhatsAppin viestihistorian siirtäminen nojaa Google Drive -tallennuspalvelussa säilytettäviin viestien varmuuskopioihin. Jos ja kun uudistus toteutuu, ei näitä varmuuskopioita enää välttämättä tarvittaisi välissä. Se olisi hyvä uutinen tilanteessa, jossa ollaan mahdollisesti rajoittamassa viesteille varattua ilmaista tallennustilaa Drivessä.

Lue lisää: Koodista löytyi todisteita: WhatsAppin Android-käyttäjiä odottaa ikävä rajoitus

Sinänsä viesteistä on joka tapauksessa hyvä pitää varmuuskopiot, oli puhelinta vaihtamassa tai ei.

Jo vuonna 2021 WhatsApp alkoi rajoitetusti tukea viestihistorian siirtoa iPhonesta Android-puhelimeen. Viime kesänä Meta ilmoitti tarjoavansa siirtoa myös toiseen suuntaan eli Androidista iPhoneen, joskin aikataulu jätettiin avoimeksi.

Lue lisää: WhatsAppilta ilo­uutinen iPhoneen siirtyville käyttäjille

WABetaInfo ei tiedä, koska viestien helpompi siirto Android-laitteiden välillä tulee laajasti saataville. Periaatteessa on vielä mahdollista, että niin ei tapahdu ollenkaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?