Tätä ei moni huomannut: Samsungilta jäätävä kuitti Applelle iPhone-julkistuksen aikana

Apple ei ole mukana kilpailussa taittuvanäyttöisten puhelinten sarjassa, mistä yhtiötä myös muistutettiin.

IPhone 14 ei taitu.

9.9. 14:56

Apple julkaisi uudet iPhone 14 -puhelimensa tämän viikon keskiviikkona. Julkistus sai suurta medianäkyvyyttä ja edellisvuosista tuttuun tyyliin herätti suurta kiinnostusta myös sosiaalisessa mediassa. Perinteisesti siellä niin fanit, inhoajat kuin analyytikot ovat jakaneet ajatuksiaan omppu-uutuuksista.

Toisinaan myös kilpailijat yltyvät kommentoimaan julkistuksia. Näin teki korealaisen puhelinjätti Samsungin Yhdysvaltain-tili, joka heitti Applelle ”kertokaa meille, kun se taittuu” -kuittauksen.

Vaikka Applen nimeä ei twiitissä mainittu, heitto tapahtui yhtiön julkistustilaisuuden aikana. Kommentin ydin on siinä, että Samsung on julkaissut neljän sukupolven ajan taittuvanäyttöisiä Fold- ja Flip-puhelimia, joista uusimmat mallit nähtiin viime kuussa.

Taittuvanäyttöisiä puhelimia valmistavat myös kiinalaiset Huawei ja Honor, joista jälkimmäinen kertoi viime viikolla alkavansa myydä niitä myös Euroopassa.

Taittuvanäyttöisiä puhelimia voi käyttää monessa eri asennossa.

Samsungin kommentti liittyy myös siihen, että edelläkävijänä pidetty Apple ei ole viime vuosina juuri kunnostautunut uusien ominaisuuksien esittelyssä markkinoille. Tekniset harppaukset on totuttu näkemään aasialaisvalmistajien puhelimissa, ja moni näkee Applen lähinnä kopioivan ja brändäävän muualla jo nähtyjä asioita.

Samsungin oma taival taittuvien puhelimien kanssa ei käynnistynyt suunnitellusti. Kun yhtiö alkoi jakaa ensimmäisen sukupolven Fold-laitteita testaajille vuonna 2019, niistä monet hajosivat käsiin.

Lue lisää: Katastrofin ainekset kasassa: Samsungin uutuuspuhelimet hajoavat käsiin

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?