Nyt on todella huono aika ostaa iPhone

Nyt on kehno aika ostaa iPhone, Cnet varoittaa.

IPhone 13 julkaistiin syyskuussa, kuten monet muutkin Applen puhelimet aiemmin.

19.8. 5:31

Jos iPhonea haluat, nyt on kenties huonoin mahdollinen aika sellaisen ostamiseen, Cnet-uutispalvelu varoittaa. Bloombergin tuoreet huhut viittaavat siihen, että Apple julkistaa iPhone 14 -mallistonsa 7. syyskuuta ja aloittaa niiden myymisen 16. syyskuuta.

Uusinta uutta haluavan kannattaa siis odottaa hetki, joskin puhelinten saatavuus heti julkaisun jälkeen voi olla niukkaa. On myös ennustettu, että uudet iPhonet ovat kalliimpia kuin viime syksyn mallit niiden julkaisun aikaan.

Ehkä parempi syy odottamiseen on se, että Apple tyypillisesti laskee vanhojen iPhonejen hintaa uusien julkaisun yhteydessä.

Lue myös: Mikä on oikea hetki ostaa iPhone? Näin puhelimen hinta laskee

Apple julkaisee uudet iPhonet vuosittain syksyllä. Tämä lähes ennallaan vuosikaudet pysynyt tapa ei kuitenkaan näy kuluttajien käyttäytymisessä. Esimerkiksi Suomessa iPhone 13 nousi Telialla myydyimmäksi puhelimeksi heinäkuussa. Elisalla sama puhelin ylsi neljänneksi.

Mahdolliset tarjoukset tai kampanjat ovat voineet vaikuttaa sijoituksiin. Mutta talouslehti The Wall Street Journalin teknologiakolumnisti Joanna Stern kiinnittää huomiota samaan ilmiöön.

– Voisi luulla, että Applen julkaistua iPhoneja syyskuussa yli kymmenen vuoden ajan ihmiset lakkaisivat ostamasta niitä kesällä. Mutta ei, Stern päivittelee Twitterissä.

Sternin kehotus pitää rahoistaan kiinni koskee iPhonejen lisäksi AirPods Pro -kuulokkeita ja Apple Watch -älykelloja.

Sykli ei tosin ole täysin rikkomaton. Kuten Cnet huomauttaa, esimerkiksi iPhone 12 ja 12 Pro tulivat saataville lokakuussa 2020. Lisäksi Apple julkaisi tuoreimman iPhone SE:n huhtikuussa 2020.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?