WhatsAppiin tulee uusia ominaisuuksia – yhdellä voit estää kuvankaappaukset viesteistäsi

Ruutukaappauksien esto on yksi kolmesta WhatsAppin julkistamasta uudesta ominaisuudesta, mutta se toimii vain tiettyjen ehtojen täyttyessä.

Ruutukaappausesto koskee vain katso kerran -viestejä.

15.8. 7:03

Metan eli entisen Facebookin omistama WhatsApp-pikaviestin kertoi kolmesta uudesta sovellukseen tulevasta toiminnosta. Toistaiseksi vasta testattava uutuus pyrkii estämään ruutukaappaukset katso kerran -viesteistä.

Katso kerran -toiminto antaa lähettää kuvia tai videoita niin, että ne katoavat heti vastaanottajan katsottua ne. Piakkoin WhatsApp aikoo estää ruutukaappaukset näistä viesteistä, mutta tarkka aikataulu jäi avoimeksi.

Lue lisää: Näin lähetät WhatsAppissa kuvan, joka katoaa katselun jälkeen

Muutos ei estä viestien ikuistamista salaa. Käyttäjä voi esimerkiksi ottaa niistä kuvan toisella puhelimella.

Lisäksi WhatsAppiin on jo vuosien ajan toivottu edes varoituksia viestien ruutukaappauksista. Sellaisia ei kuitenkaan esitetä edes itsestään tietyn ajan kuluttua tuhoutuvista viesteistä.

Kilpaileva Telegram-sovellus pyrkii varoittamaan salaisissa chateissa otetuista ruutukaappauksista, mutta huomauttaa homman olevan teknisesti vaikeaa.

– Valitettavasti ei ole olemassa vedenpitävää keinoa havaita ruutukaappauksia tietyissä järjestelmissä (etenkin joissakin Android- ja Windows Phone -laitteissa). Pyrimme kaikin keinoin hälyttämään sinua salaisten chattien ruutukaappauksista, mutta sellaisten ilmoitusten ohittaminen ja ruutukaappausten hiljainen ottaminen voi yhä olla mahdollista, Telegram sanoo.

Ei ole selvää, onko WhatsAppinkaan ruutukaappausesto siis aina 100-prosenttinen. Lienee muutenkin parasta jakaa arkaluonteista aineistoa vain ehdottoman luotettavien kontaktien kanssa.

Toinen nopeammin käyttäjät tavoittava muutos on hiljainen ryhmistä lähteminen. Käyttäjän on nyt mahdollista poistua ryhmästä niin, että koko ryhmän sijaan vain ylläpitäjät saavat siitä tiedon. WhatsAppin mukaan ominaisuus aletaan tuoda kaikille käyttäjille elokuun aikana.

Lue lisää: WhatsApp-ryhmästä poistuminen muuttuu

Kolmas uutuus antaa käyttäjän olla rauhassa WhatsAppissa kenenkään häiritsemättä. Tämäkin alkaa tavoittaa kaikkia käyttäjiä elokuun aikana ja päästää valitsemaan, ketkä näkevät sinun olevan linjoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?