Puhelintasi voi käyttää matkalaturina – näin kätevä ominaisuus toimii

Toistaiseksi mahdollisuus käänteiseen langattomaan lataamiseen löytyy ainoastaan Android-laitteista.

Älypuhelimella voi ladata toisia laitteita langattomasti, kunhan oikean ominaisuuden osaa ottaa käyttöön.

31.7. 19:09

Android-puhelimista on jo usean vuoden ajan löytynyt mahdollisuus ladata laitetta langattomasti. Tiesitkö, että samaa ominaisuutta voidaan myös käyttää toisin päin?

Itse puhelimen langattoman latauksen mahdollistavaa ominaisuutta voidaan käyttää käänteisesti, jolloin kännykkä voi hätätilanteessa toimia eräänlaisena matkalaturina. Ominaisuutta hyödyntämällä voit esimerkiksi ladata kaverisi laitetta hätätilanteessa tai vaikkapa siirtää virtaa omille langattomille kuulokkeille pitkän junamatkan aikana.

Ominaisuuden saat käyttöön avaamalla puhelimesi asetukset ja navigoimalla akkuasetukset sisällään pitävään alavalikkoon. Sieltä löydät asetuksen, jolla voit laittaa käänteisen langattoman latauksen päälle tai pois päältä.

Samasta valikosta voit myös valita, missä puhelimesi akun varausprosentissa ominaisuus kytkee itsensä pois päältä. Ominaisuuden avulla toteutuva lataus on lähtökohtaisesti hitaampaa kuin esimerkiksi telakan tai kaapelin kautta lataaminen, mutta täysin kelvollinen vaihtoehto hätätilanteissa.

Suunnilleen tämän näköisestä valikosta saat käänteisen langattoman latauksen päälle tai pois. Kuvankaappaus, laitteena OnePlus 10 Pro.

Myös iPhoneista löytyy vaihtoehto ladata niitä langattomasti, mutta valitettavasti käänteistä latausta Applen laitteista ei vielä löydy.

Voit siis ladata myös iPhonea Androidin avulla, mutta toisin päin toimenpide ei onnistu. Ominaisuuden tulosta on spekuloitu jo iPhone 13:sta eteenpäin, mutta mitään konkreettista suunnitelmaa Apple ei ole julkisuuteen paljastanut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?